ثبت برند در اصفهان
در دنیای امروزه بنا به علت های متعدد، تمایل افراد به ثبت برند بیشتر شیده است و بلکه در مورد فعالیت های بزرگ به یک ضرورت تبدیل شده است. از این رو مطالعه راجع به شرایط ثبت آن، از اقدامات ابتدایی در این مسیر می باشد.
نحوه ی ثبت برند در اصفهان
بیشتر : آموزش گام به گام ثبت برند (کلیک کنید)
ثبت برند اختیاری است یا اجباری؟
به سبب تبصره 1 قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات مصوب اول تیر ماه 1310 ثبت علامت تجاری در ایران اختیاری است مگر در مورد هایی که دولت آن را الزامی قرار دهد. اما ماده 2 اضافه می کند : " حق استعمال انحصاری علامت تجاری فقط برای فردی شناخته خواهد شد که علامت خود را به ثبت رسانیده باشد".
لذا موسسه های تجاری جز در مورد هایی که دولت آن را الزامی کند، اجباری به ثبت علامت تجاری ندارند. اما حق استعمال انحصاری علامت برای آن ها مشروط و منوط به ثبت آن علامت است به این معنا که افرادی که علامت خود را به ثبت نرسانند قادر نیستند از استفاده افراد دیگر از آن علامت جلوگیری کنند و به این جهت همه ی تجار و موسسه های تجاری جهت حفظ علامت خود از تقلب و تقلید، علائم خود را به ثبت می رسانند.
وفق ماده 5 تصویبنامه مورخ سوم اردیبهشت 1328 ، مورد هایی که دولت ثبت آن ها را اجباری دانسته است به شرح ذیل است :
1- داروهای اختصاصی ( سپسیالتیه ) مورد استعمال بیطاری یا طبی که با نسخه پزشک یا بدون آن مصرف می شود.
2- ماده های غذایی که در لفاف و یا ظروف و به اسم مشخصی باشد مثل کنسرو و مواد غذایی ، آردهای مخصوص، چای های گوناگون ، شکلات ، آب نبات، پنیر، شیر، مربا، ترشی، کره و روغن های مختلف و ... .
3- آب های معدنی یا گازدار، شربت آب های میوه ... که در تحت اسم و ظرف مشخصی به معرض فروش گذارده می شود.
4- لوازم آرایش و وجاهت که جهت استعمال مستقیم بر روی بدن انسان به کار می رود مثل صابون ، خمیر ، پودر ، ادکلن، محلول عطریات و پماد
همه ی اجناس دارویی و طبی و مواد غذایی مذکور در این آیین نامه، اعم از آن که در درون ایران ساخته و یا در خارج ساخته و وارد کشور شود و در بازار تحت اسم معینی که بر روی برچسب آن زده می شود به معرض فروش قرار گیرد باید دارای علامت صنعتی یا تجارتی ثبت شده بود و در روی برچسب نکات زیر تصریح شود:
الف- اسم تجارتی و نشانی سازنده ی جنس با قید کشور مبدا
ب- شماره ثبت علامت در ایران
بر اساس ماده ی 2 این آیین نامه، علامت و مشخصات فوق باید پیش از به معرض فروش قرار دادن جنس روی اجناسی که از خارجه وارد شده قید گردد.
برچسب مقرره در ماده ی 1 باید صورتی که الصاق شود که نتوان آن را از روی لفاف یا ظرفی که در آن جنس به معرض فروش گذاشته می شود به سهولت برداشت و تنظیم آن باید به گونه ای باشد که نام کشور مبدا و نام و نشانی سازنده علامت و شماره ثبت و از هنگامی که وزارت بهداری اعلام کند شماره و تاریخ اجازه ی فروش در ایران خوانا باشد.
همه ی این نوشتجات که بر روی برچسب الصاق شده به اجناس خارجه احتمال دارد به زبان بیگانه باشد استعمال زبان فارسی نیز اختیاری خواهد بود.
شرایط ثبت برند در اصفهان چیست؟
1- علامت مورد استفاده بر روی محصول که جهت ثبت ارائه می شود، نباید سابقه ثبت و استعمال به دست دیگران را داشته باشد.
2- از خصوصیات علامت تجاری، ابتکاری بودن آن است. یعنی علامت باید توام با طراحی و ظرایف به گونه ای باشد و نباید صرفاَ نشانه های ساده ای باشد.
3- علامت تجاری نه تنها باید با دیگر علایم تجاری تمایز و تفاوت داشته باشد و با نوع و جنس کالا نیز ارتباط تنگاتنگ نشان دهد، بلکه باید از صداقت و شفافیت برخوردار بوده و در آن از اسامی عام و گمراه کننده استفاده نشود.
بیشتر:: ثبت برند در کرج( کلیک کنید)
چه مدارک و اسنادی برای ثبت برند در اصفهان لازم است؟
ثبت علامت تجاری مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است.جهت ثبت هر علامت باید از اظهارنامه جداگانه استفاده شود.استفاده از یک اظهارنامه برای ثبت یک علامت برای کالاها و خدمات مندرج در یک یا چند طبقه بلامانع است.
فردی که تقاضای ثبت چندین علامت را به صورت همزمان می نماید می بایست برای هر یک از آن ها ،اظهارنامه جداگانه ای تسلیم کند. در این صورت، در صورتی که تقاضاها به دست نماینده قانونی به عمل آمده باشد،مدرک اصلی نمایندگی به یکی از اظهارنامه ها و یک کپی مصدق آن به هر یک از اظهارنامه های دیگر باید ضمیمه شود.
در یک اظهارنامه ی ثبت علامت تجاری می بایست نکته های ذیل درج گردد.
1- اسم، شماره ملی، نشانی، کد پستی و تابعیت متقاضی و در صورتی که متقاضی شخص حقوقی است، ذکر نام، نوع فعالیت،اقامتگاه، شماره ثبت و محل ،تابعیت، مرکز اصلی و عنداللزوم هر شناسه دیگر آن الزامی است.
2- اسم، شماره ملی، کد پستی و نشانی نماینده قانونی متقاضی،در صورت وجود.
3- اسم، نشانی و کدپستی فرد یا افرادی که صلاحیت اخذ ابلاغ ها در ایران را دارند،در صورتی که متقاضی مقیم ایران نباشد.
4- الصاق نمونه ای از علامت در کادر مربوط
5- توصیف و تعیین اجزاء علامت و تعیین حروف مشخص در صورتی که علامت مورد درخواست ثبت مشتمل بر حروف خاص باشد.
6- بیان کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها به کار می رود،با تعیین طبقه یا طبقه های درخواست شده طبق طبقه بندی بین المللی
7- ذکر حق تقدم درصورت درخواست
8- رشته فعالیت مالک علامت
9- ذکر علامت جمعی در صورتی که ثبت آن مورد درخواست باشد.
10- در صورتی که علامت مشتمل بر کلمه یا کلماتی غیر از فارسی باشد،درج آوانویسی و ترجمه آن
11- ذکر رنگ،چنانچه رنگ به عنوان صفت مشخصه و یا ویژگی خاص علامت باشد.
12- ذکر سه بعدی بودن علامت در صورت ثبت آن
13- تعیین ضمائم
مدارک زیر باید ضمیمه اظهارنامه شود:
1- نسخه اصلی یا رونوشت گواهی شده وکالتنامه ، در صورتی که تقاضا به دست نماینده قانونی به عمل آید.
2- ارائه ده نمونه از علامت به صورت گرافیکی که با علامت الصاق شده روی اظهارنامه برابر بوده و ابعاد آن حداکثر 10 در 10 سانتی متر باشد.در صورتی که ارائه علامت به صورت گرافیکی نباشد ده نمونه از کپی یا تصویر علامت حداکثر در همین ابعاد و به گونه ای که مرجع ثبت مناسب تشخیص دهد،ارائه خواهد شد.
درخواست کننده باید بر روی هر اظهارنامه یک نمونه از علامت را الصاق و آن را امضاء نماید . نمونه سوم در زمان ثبت بر روی صفحه مربوطه در دفتر ثبت و نمونه چهارم بر روی تصدیق ثبت الصاق می شود. علامت هایی که برجسته یا گود در روی شیی ء نشان داده می شود بر روی کاغذ نفش خواهد شد. ابعاد نمونه نباید از ده سانتیمتر از هر طرف تجاوز کند.
بر روی هر نمونه الصاق شده به طریق بالا مهر شعبه ثبت شرکت ها و علائم تجاری و اختراعات زده می شود به طریقی که یک بخش از مهر بر روی نمونه و بخش دیگر بر روی صفحه قرار گیرد.
در صورتی که مرجع ثبت نمونه علامت ارائه شده را مناسب تشخیص ندهد، تسلیم نمونه مناسب را درخواست می نماید.در هر حال،علامت باید به همان گونه ای که درخواست و ثبت می شود استعمال گردد.
3- در صورت سه بعدی بودن علامت،ارائه علامت به صورت نمونه های گرافیکی یا تصویر دو بعدی روی برگه به گونه ای که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد که همان علامت سه بعدی را تشکیل دهند،الزامی است.
4- مدرک های مربوط به حق تقدم که باید همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم شود.
5- ارائه مدارک دلیل بر فعالیت در حوزه ذی ربط بنا به تشخیص مرجع ثبت.
6- نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و ارائه گواهی مقام صلاحیتدار،اتحادیه یا دستگاه مرتبط،در صورتی که ثبت علامت جمعی مورد درخواست باشد.
7- مدارک مثبت هویت متقاضی
8- رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی
9- مدارک نمایندگی قانونی،در صورتی که تقاضا به دست نماینده قانونی به عمل آید.
چنانچه متقاضی درخواست حق تقدم کرده باشد،زمان تقاضای ثبت علامت باید درخواست خود را به همراه مدارکی که حاکی از این حق باشد،به مرجع ثبت تسلیم نماید.
این درخواست باید مشتمل بر مورد های زیر باشد:
1- شماره و تاریخ اظهارنامه اصلی
2- کشوری که اظهارنامه اصلی در آن جا تسلیم شده و یا در صورت منطقه ای یا بین المللی بودن اظهارنامه،اداره ای که اظهارنامه در آن جا تسلیم شده است.
تعدادی نکته!:
1-درخواست حق تقدم باید همزمان با تاریخ تسلیم اظهارنامه تسلیم شود.
2-هر زمان حق تقدم دو یا چند اظهارنامه اصلی ادعا شود،می توان ، اطلاعات آن ها را در یک درخواست قید و تسلیم نمود.در این صورت مبنای احتساب حق تقدم تاریخ تسلیم نخستین اظهارنامه خواهد بود.
3-چانچه که حق تقدم ادعایی شامل همه ی کالاها و خدمات مندرج در اظهارنامه پیشین نباشد، اشاره به کالاها یا خدماتی که مورد ادعا است ضروری است.
مرجع ثبت برند
مرجع ثبت علامت تجاری و اختراعات ، " اداره کل مالکیت صنعتی " است. ثبت همه ی علائم مزبور و اختراعات فقط در همین اداره به عمل می آید.
مراحل ثبت برند در اصفهان
ابتدایی ترین اقدام برای ثبت برند ، انتخاب نام برند است. در انتخاب نام برند، نامی موفق است که دامنه ی متنوعی از ویژگی ها و ایده ها را در برگیرد و نه تنها با بهره بردن از آهنگ خود، بلکه مهم تر از آن با بهره بردن از معنی و مفهوم لغوی خود و هر عاملی که در هنگام زمان به گونه ای با آن در آمیخته و در جامعه به صورت هویت اجتماعی و شناخته شده نمود یافته، با مشتری سخن گوید.
جستجوی نام برند اغلب بدون خطا نیست، ولی با کمی توجه می شود از اکثر اشتباهات پرهیز نمود.
بعد از انتخاب نام برند ، می بایست با مراجعه به سامانه اداره مالکیت معنوی به نشانی http://iripo.ssaa.ir اطلاعات خواسته شده در سامانه را تکمیل و کد پیگیری را اخذ نمایید.
پاسخ اداره احتمال دارد یکی از سه وضعیت اخطار نقص / رد پرونده / آگهی نوبت اول باشد. در حالت آگهی نوبت اول یعنی مشکلی در اطلاعات وارد شده در سامانه وجود نداشته و می بایست نسبت به ارائه مدارک اقدام نمایید.
پس از آگهی نوبت اول و کامل کردن مدارک به صورت فیزیکی و ارائه آن ها به اداره مالکیت معنوی باید از طریق سامانه نسبت به پرداخت هزینه روزنامه رسمی ابتدایی و پرداخت حق الثبت اقدام نمود، پس از گذشت 31 روز از تاریخ روزنامه مرحله ابتدایی در صورتی که فردی نسبت به ثبت برند مورد تقاضا اعتراضی نداشته باشد می توان نسبت به آگهی نوبت دوم اقدام و بعد از آن سند قطعی برند را دریافت نمود.
ثبت علامت در دفتر مخصوصی به عمل می آید که مراتب زیر در آن قید می گردد:
1- تاریخ و شماره ترتیب اظهارنامه
2-شماره و تاریخ ثبت علامت و مشخصات مذکور در ماده یک آیین نامه
3-الصاق یک نمونه از علامت در محلی که به این امر اختصاص داده شده است.
4- حق الثبت و حقوق دریافتی برای هر طبقه.
5- امضای رئیس شعبه ثبت عائم و یا قائم مقام او.
اداره مالکیت صنعتی و ثبت شرکت ها نمونه های چاپی جهت تصدیق ثبت تهیه کرده است و طبق آیین نامه نکته های ذیل در آن قید شده و یک نمونه کامل از علامت بر روی آن الصاق می گردد.
1- تاریخ وصول اظهارنامه و شماره ی ثبت آن در دفتر اظهارنامه.
2- تاریخ ثبت علامت و شماره ثبت آن.
3- اسم و اقامتگاه و شغل و تابعیت صاحب علامت .
4- نوع مال التجاره و یا محصول و طبقات محصولی که علامت برای تشخیص آن به کار می رود.
5- مشخص کردن اجزایی که صاحب علامت حق استفاده انحصاری آن را به خود تخصیص داده است.
6- تاریخ و شماره و مکان ثبت در خارجه در صورتی که علامت قبلاَ در خارجه به ثبت رسیده باشد.
7- تاریخ صدور تصدیق.
8- مدت اعتبار ثبت علامت.
9- امضای رئیس شعبه ثبت علایم تجاری و مدیر کل ثبت اسناد و املاک.
اداره ثبت برای ثبت علامات و هر طبقه محصول طبق تعرفه مقرر حق الثبت اخذ می دارد و اضافه بر آن برای هر نمونه اظهارنامه و آگهی هایی که باید منتشر شود مبلغ هایی را به عنوان هزینه در گذشته از متقاضی ثبت دریافت می کند.
تمدید ثبت برند در اصفهان
هر صاحب علامت یا قائم مقام یا نماینده قانونی او قادر است ثبت علامت را تا شش ماه پس از انقضاء مدت اعتبار آن هر ده سال یک بار تجدید نماید.
تقاضای تجدید ثبت باید در دو نسخه به امضاء صاحب علامت و یا قائم مقام یا نماینده قانونی او رسیده و نمونه علامت در روی آن الصاق شود. تجدید ثبت با تادیه همان حقوق و مخارجی به عمل می آید که برای ثبت علامت مقرر است.
تجدید ثبت دنباله ثبت اصلی در دفتر ثبت علایم به عمل خواهد آمد . هر گاه در موقع تجدید ثبت تغییری در علامت داده شود مقررات مربوط به تغییرات از هر حیث باید کلاَ رعایت شود. تجدید ثبت در صورتی که تغییری در علامت داده نشده باشد، محتاج به آگهی نیست.
مدارک مورد نیاز جهت تمدید علامت تجاری به شرح ذیل است:
1. درخواست تمدید ثبت علامت تجاری که حاوی مورد ذیل باشد:
الف- شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه و علامتی که تمدید آن مورد درخواست است.
ب- طبقه یا طبقات کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها ثبت شده است.
ج- اسم و نشانی کامل مالک علامت ثبت شده یا نماینده قانونی وی، در صورتی که درخواست توسط نماینده به عمل آید.
2. مدارک مثبت هویت متقاضی
3. حداقل شش نمونه از علامت با رعایت ماده 108 آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری
4. مدارک نمایندگی قانونی، در صورتی که درخواست توسط نماینده به عمل آید.
انتقالات و ثبت تغییرات در مورد برند ثبت شده در اصفهان
در صورتی که پس از ثبت برند در، تغییراتی در علامت یا طبقه کالا یا صاحب علامت یا نشانی و تابعیت و نماینده قانونی صاحب علامت رخ دهد تغییرات مزبور رسمیت نخواهد داشت مگر آن که به ثبت برسند.
مالک علامت مکلف است هر نوع تغییر راجع به اسم، نشانی، تابعیت و اقامتگاه یا اعطاء اجاره بهره برداری از علامت یا انتقال و یا اعراض از علامت ثبت شده را کتباَ و به همراه مدارک مربوطه جهت ثبت در سوابق به مرجع ثبت اعلام نماید.
ثبت تغییرات به سبب اظهارنامه که در سه نسخه تنظیم می شود به عمل می آید.
انتقال علامت یا اجازه بهره بردن از علامت به دیگری در صورتی اعتبار دارد که انتقال علامت یا حق استفاده از آن در ایران به ثبت برسد. تقاضای انتقال به موجب اظهارنامه ای به عمل خواهد آمد که در آن شماره ثبت علامت و نام و اقامتگاه و تابعیت مالک جدید و نام و نشانی نماینده قانونی او در ایران بیان می شود و اضافه بر آن مدرک های قانونی انتقال و وکالت نامه و تصدیق ثبت علامت در ایران باید ضمیمه اظهارنامه گردد. اداره ثبت پس از ثبت، انتقال را در ظهر تصدیق صبت درج نموده و تصدیق ثبت را به صاحب جدید علامت مسترد می دارد.
در درخواست کتبی برای ثبت انتقال باید نکته های ذیل صریحاَ قید شود:
1- شماره و تاریخ ثبت علامت در ایران
2- نشانی و اسم و تابعیت منتقل الیه(مالک جدید) یا نماینده قانونی وی،در صورت وجود
3- در صورت انتقال جزئی،بیان کالاها و خدماتی که علامت نسبت به آن ها منتقل شده است.
وفق ماده ی 139 آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات،اصل آخرین گواهی نامه معتبر علامت،سند انتقال علامت که به امضاء مالک قبلی علامت و منتقل الیه رسیده است،مدارک نمایندگی قانونی، در صورت وجود، و رسید مربوط به پرداخت هزینه ها باید ضمیمه درخواست شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت مشاوره جهت ثبت برند در اصفهان با موسسه حقوقی بین المللی ثبت سفیر تماس بگیرید.
مسائل حقوقی،ثبت شرکت،ثبت برند و امور مهاجرتی خود را به ما بسپارید(با قیمت مناسب).