{ }

 

 

چگونگی اخذ رتبه بندی انبوه سازی

 

براساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان که در سال 1374 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، هیئت وزیران در خصوص سیاست ها و خط مشی های سازماندهی،  نظارت و حمایت بر بازار تولید و عرضه مسکن را در تشخیص صلاحیت و صدور پروانه اشتغال دانسته اند که سازندگان انبوه مسکن و ساختمان باید در این زمینه گام بردارند. بر اساس این قانون می توان چگونگی اخذ رتبه بندی انبوه سازی را به صورت زیر توضیح داد:


 

ماده 1- تعریف سازنده انبوه سازی

 

براساس این ماده به همه ی اشخاص حقیقی و حقوقی که در زمینه مدیریت و مسئولیت پدیدآوری طرح ها، تامین و جذب سرمایه، مدیریت تولید و عرضه مسکن و ساختمان را با بهره بردن از فناوری های نوین صنعت ساختمان بر عهده می گیرند، سازنده انبوه سازی گفته می شود. این فعالان اقتصادی در چارچوب مقررات ملی ساختمان و دیگر قوانین مربوط عمل می کنند. الزاما جهت انجام فعالیت های مربوط به انبوه سازی به پروانه اشتغال مطابق با ضوابط این دستورالعمل از وزارت مسکن و شهرسازی احتیاج است.
 

 

ماده 2- شرایط احراز صلاحیت

 

انبوه سازی به صلاحیت احتیاج دارد و هر فردی نمی تواند مدعی فعالیت در این حوزه شود. از جمله شرایط انبوه سازی می توان مورد های زیر را نام برد:

 

1-داشتن تحصیلات مربوط به ساخت و ساز به دست مدیر عامل، اعضاء هیئت مدیره و شرکای شرکت

 

2-داشتن سوابق حرفه ای اعضاء هیئت مدیره و شخص حقوقی.

 

3-داشتن توانایی مدیریت توان مالی و تامین سرمایه

 

4-عملکرد موفق در کارهای سابق و کارهای مدیریت شده.

 

 

چگونگی اخذ رتبه بندی انبوه سازی

 


همه ی افرادی که قصد فعالیت در انبوه سازی را دارند، باید قادر باشند شرکت خود را به ثبت برسانند. در عین حال شرکت های انبوه سازی رتبه بندی هم می شوند.

 

چگونگی اخذ رتبه بندی شرکت های انبوه سازی به شکل زیر است:

 

تعیین پایه و حدود صلاحیت سازندگان حقوقی انبوه سازی

 

سازندگان حقوقی بر اساس نتیجه های حاصله از ارزیابی هایی که از طرف سازمان مسکن و ساختمان انجام می شود، کسب پروانه اشتغال به کار را برای سازندگان حقوقی انبوه مسکن و ساختمان ضروری می دانند. در این صورت انبوه سازی با چهار پایه شامل 1، 2، 3 و ارشد (4) رتبه بندی می شود. پروانه صادره برای این شرکت ها سه سال اعتبار دارد و با یکی از این رتبه ها معین می شود. چنانچه که هیئت مدیره شرکت انبوه سازی بخواهند در اعضاء هیات مدیره یا مدیران شرکت تغییراتی را ایجاد کنند، باید در مدت زمان 15 روز به صورت کتبی به دبیر خانه اعلام کنند.

 

 

شرایط احراز و مشخص شدن حدود صلاحیت انبوه سازی

 

جهت کسب صلاحیت و همینطور پروانه اشتغال به کار شرکت انبوه سازی، معیارهایی مانند سابقه حرفه ای، توان مالی، مدیریت منابع مالی، مطلوبیت کارهای مدیریت شده و عملکرد موفق تعیین کننده احراز و حدود صلاحیت و در نهایت رتبه انبوه سازی می باشد. 


در این صورت سازنده های حقیقی انبوه سازی برای اخذ رتبه بهتر، باید حداقل 50 درصد امتیازات مربوط به پایه اشخاص حقوقی را کسب کنند. برای سازنده های انبوه سازی حقیقی، نهایتاً رتبه 3 تعلق می گیرد. همینطور داشتن سابقه ساخت و ساز و مدیریت حداکثر 20 واحد مسکونی و یا 3000مترمربع زیر بنا، برای اخذ رتبه بندی انبوه سازی برای اشخاص حقیقی ضروری است.

 

صلاحیت و ظرفیت طراحی یا اجرا یا طرح و ساخت

 

همه ی شرکت های انبوه سازی برای اخذ رتبه بندی باید مطابق با قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان دارای صلاحیت باشند و مطابق با آئین نامه اجرایی آن عمل کنند. چنانچه که صاحبان پروانه صلاحیت مضاعف بخواهند در یک دوره یا مقطع زمانی بیشتر از میزان ظرفیت مقررات مربوط مشخص شده، خدمات طراحی یا اجرا یا طرح و ساخت ارائه دهند، باید بیمه نامه نامه مسئولیت، ضمانت نامه و کیفیت خدمات مهندسی را دریافت نمایند. تا قادر باشند رتبه بالاتری را کسب کنند.
 

 

 

مدارک مورد احتیاج برای اخذ رتبه بندی انبوه سازی

 

 

همه ی مدارک مورد نیاز برای دریافت رتبه بندی انبوه سازی به صورت زیر می باشد:

 

 

1-مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره، مدیرعامل و شرکا

 

2-روزنامه رسمی شرکت همراه با تغییرات در صورت وجود

 

3- اساسنامه شرکت

 

4-مقدار آورده های غیر نقدی سهامداران

 

5-تسهیلات و اعتبارات بانکی شرکت و همینطور مشخص شدن تکلیف تسهیلات بانکی

 

6-مدارک لازم در جهت اثبات مشارکت شرکت انبوه سازی در ساخت پروژه ها

 

7-مدارک لازم در جهت اثبات کیفیت پروژه‌های اجرا شده به دست دستگاه نظارت شامل رعایت مقررات ملی و بهره بردن از فناوری های نوین و همینطور اجرای به موقع پروژه‌های اجرا شده

 

8-پروانه اشتغال به کار مجریان ساختمانی

 

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با وکیل پایه یک و کارشناس تخصصی جهت ثبت برند  با موسسه حقوقی بین المللی ثبت سفیر تماس بگیرید.

 

دریافت ویزای کاری،ویزای تحصیلی و انواع ویزای های مدنظر کشور های مورد نظر خود  همینطور مسائل حقوقی،ثبت شرکت،ثبت برند ، رتبه بندی شرکت ، اخذ ایزو و اخذ کارت بازرگانی خود را به ما بسپارید(با قیمت مناسب).


نظرات




مطالب مرتبط