{ }

 

پروانه کسب نمایشگاه اتومبیل

پروانه کسب اتومبیل

یکی از مشاغل پردرآمد در این چند سال اخیر بی شک خرید و فروش اتومبیل و نمایشگاه داری بوده است. اما راه اندازی یک نمایشگاه اتومبیل نیز بدون داشتن پروانه کسب ممنوع می باشد. 

در شهر تهران اتحادیه صنف نمایشگاه های خودرو مسئول صدور جواز یا پروانه کسب می باشد. در این صنف ، فرد صنفی شخصی است که براساس قوانین و ضوابط تعیین شده جهت صدور پروانه کسب ، محلی مناسب جهت راه اندازی نمایشگاه دایر کرده باشد. در اتحادیه مذکور برای سه رسته ای که در ادامه نام برده می شود، پروانه کسب صادر می گردد. واسطه خریدو فروش و یا فروشنده ماشین های نیمه سنگین و سنگین، ماشین های سواری و وانت و کلیه ماشین های مخصوص راه سازی.

 

رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه داران اتومبیل در این باره معتقد است اگرچه راه اندازی یک نمایشگاه نیازمند سرمایه‌ای قابل توجه است، اما در ادامه راز ماندگاری در این صنف را اعتماد در بین مشتریان عنوان می‌کند. به گفته او، برپایی نمایشگاه ماشین علاوه بر سرمایه نیازمند تجربه کافی است؛ چراکه اگر بدون تجربه کسی وارد این عرصه شود نمی‌تواند موفق باشد.
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل در خصوص اینکه برای راه اندازی یک نمایشگاه ماشین چه پیش نیاز‌هایی لازم دارد، می‌گوید: کسی که می‌خواهد مجوز دریافت کند ابتدا باید وارد سایت اصناف ایرانیان شود و کد رهگیری دریافت کند و با کدی که دریافت کرده به اتحادیه نمایشگاه داران مراجعه و پرونده تشکیل دهد و سپس در صورت نداشتن سوء سابقه مدارک به پلیس +۱۰ فرستاده و بعد از انجام بررسی‌ها مجوز صادر می‌شود. برای گرفتن پروانه هم ۸۳۰هزار تومان باید پرداخت شود که از این مبلغ ۸۰۰ هزارتومان هزینه ورودی اتحادیه و ۳۰ هزار تومان هزینه حق صدور پروانه است که مراحل صدور دریافت پروانه دو ماه طول خواهد کشید. وی در ادامه می‌گوید: در صورتی که نمایشگاه دار مالک نباشد و ملک اجاره‌ای باشد، در این صورت به صورت کد رهگیری مجوز پروانه را صادر خواهیم کرد.
موتمنی در ادامه می‌گوید: ضابطه اتحادیه ۷۵ متر کف و ۱۲متر دفتر کار در نظر گرفته شده است و متقاضی باید حدود ۸۷ متر داشته باشد تا مشکلی برای پروانه کسب نداشته باشد. رئیس اتحادیه نمایشگاه داران با بیان اینکه وارد شدن در این صنف نیاز به تجربه دارد و به این صورت نیست که بتوان یک شبه این کار را انجام داد، می‌گوید: در صورتی که تجربه کافی وجود نداشته باشد، نمی‌توان کار را به خوبی انجام داد؛ چراکه مجوز به تنهایی کافی نیست. به گفته موتمنی، موفقیت در این کار مستلزم جلب اعتماد است و با وجود مجوز باید بازار فرد را بشناسد، در غیر این صورت مردم خرید نمی‌کنند.
وی در خصوص اینکه چه میزان سرمایه لازم است تا یک نمایشگاه خودرو راه اندازی کرد، می‌گوید: کار کاملاً تخصصی است و غیر از اینکه باید سرمایه کافی وجود داشته باشد باید فرد کاملاً تسلط به این بازار داشته و تجربه کافی داشته باشد. اگر وارد کننده باشد که خودرو را وارد می‌کند و می‌فروشد و در صورتی که بخواهد به صورت سنتی کار کند باید اعتماد را جلب کند و اگر به صورت خدماتی کار می‌کند با فروش خودرو‌ها کمیسیون خود را از فروش خودرو برمی دارد. موتمنی می‌گوید: در حال حاضر سطح آگاهی خریدار بالا رفته و جایی خرید می‌کنند که قانونمند باشد. وی در ادامه می‌گوید: ما فضای کسب و کار را راحت کرده ایم و مردم به کسانی که قانونمند عمل می‌کنند اعتماد خواهند کرد.

این فعال بازار خودرو در پاسخ به این سوال که به طور متوسط چند نفر در نمایشگاه‌ها می‌توانند کار کنند، می‌گوید: این بستگی به خود نمایشگاه دار دارد. در حال حاضر برخی هستند که سرمایه کافی برای راه اندازی یک نمایشگاه ندارند و در برخی نمایشگاه‌ها مشغول خریدوفروش می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود تعداد افرادی که در یک مجموعه کار می‌کنند به ۲۰ نفر هم برسد و برخی هم این کار را دوست ندارند و ترجیح می‌دهند دور خودشان را شلوغ نکنند.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران می‌گوید: نمایشگاه داری به چند شیوه است؛ مثلاً برخی هستند که نمایندگی رسمی شرکت‌ها می‌شوند و با فروش خودرو‌ها کمیسیون هم از شرکت‌ها می‌گیرند. برخی هستند که به دلیل سابقه‌ای که دارند و اعتمادی که مردم به آن‌ها دارند خودرو‌های آن‌ها را می‌فروشند و در این میان کارمزد از خودروی فروخته شده می‌گیرند و برخی دیگر هستند که خودرو وارد می‌کنند و آن را می‌فروشند.
وی در ادامه می‌گوید: در حال حاضر اکثر شکایت‌ها برای نمایشگاه‌هایی است که مجوز ندارند. به گفته وی، در حال حاضر ۱۰۵۰پروانه کسب قانونی در تهران وجود دارد و حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ مورد هم در دست بررسی برای کسب مجوز هستند


پروانه کسب نمایشگا خودرو

 

شرایط مورد نیاز جهت اخذ پروانه کسب نمایشگاه اتومبیل

  • متراژ مورد نیاز برای این واحد صنفی برای خودروهای سبک ۷۵ متر و در مورد ماشین های سنگین و راه سازی ۳۰۰ متر حداقل باید باشد.
  • لازم به ذکر است که میزان ۳۵ متر از متراژ بیان شده باید به دفتر و بالکن اختصاص پیدا کند.
  • اصل و کپی از تمامی مدارک هویتی شخص متقاضی . شامل کارت ملی و شناسنامه.
  • کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم پزشکی جهت آن دسته از آقایانی که سنشان به ۵۰ سال نرسیده باشد.
  • مدارک مالکیت ملکی که به عنوان محل کسب انتخاب شده است. در صورت استیجاری بودن ملک، اجاره نامه عادی یا رسمی نیز قابل قبول می باشد.
  • گواهی تشکیل پرونده مالیاتی و یا رسید پرداخت بدهی های مالیاتی تصویب شده .
  • ارائه موافقت نامه از اداره اماکن و نیروی انتظامی.

پروانه کسب خودرو

مراحل گرفتن جواز کسب

1-  ارائه درخواست

2- ارائه یک مدرک مهم

3- استعلام از ادارات ذی‌ربط و ارائه مدارک

4- تعیین نظام وظیفه

5-  ارائه سوابق کاری

6-  ارائه مدارک تکمیلی

7- بررسی

8- صدور پروانه


لطفا برای اطلاعا بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:

 

ثبت برند قطعات خودرو

 

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان میتوانید با

موسسه حقوقی ثبت سفیر تماس بگیرید


نظرات




مطالب مرتبط