{ }

عدم فعالیت شرکت و ثبت اظهارنامه عدم فعالیت 

اظهارنامه عدم فعالیت شرکت  و نمونه نامه  آن  در چه مواردی کاربرد دارد

شرکت های غیر فعال چیست:

هنگامی که شرکتی ثبت خود را بطور قانونی انجام داده باشد. و هیچ گونه عملیات بانکی و مالی و تجاری را نداشته اند و گردش مالیشان در سال صفربوده و هیچ انتقال مال و تجارتی را به نام صاحبین شرکت ها انجام نداده اند. به این نوع شرکت ها، شرکت های غیر فعال میگویند. 

اگر دراین حین مدیرعامل و یا نمانده قانونی شرکت قصد اعلام عدم فعالیت  شرکت خود را داشته باشدباید به وسیله نامه به اطلاع اداره مالیات برساند.


شرایط اعلام عدم فعالیت شرکت:

  1. درخواست عدم فعالیت شرکت مربوط به سال مالی که هنوز نرسیده نمیتواند باشدبلکه به دور مالی گذشته باید باشد.
  2. نامه عدم فعالیت شرکت ها باید در برگه ای که سربرگ رسمی شرکت همراه با مهر و امضای مدیرعامل درآن درج شده است قید گردد.
  3. اگر شرکت در یک سال کاری عدم فعالیتی نداشته باشد میتواند درخواست عدم فعالیت خود را ثبت کند.

مهلت اعلام عدم فعالیت شرکت:

بنابر قانون ثبت اظهارنامه مالیاتی، پس از پایان هرسال، 4 ماه فرصت دارید تا اظهارنامه مالیاتی عدم فعالیت شرکت را همراه با دفاتر قانونی سفید و درخواست نامه عدم فعالیت شرکت به اداره مالیات ارائه نمایید. در غیر این صورت ممکن است مشمول جریمه شده و یا درخواست شما مورد .قبول واقع نگرد

مهلت اعلام عدم فعالیت شرکت 4 ماه پس از پایان هر سال می باشد.


 

چگونه عدم فعالیت رد کنیم برای شرکت های هایی که  قصد عدم فعالیت دارند

چگونه عدم فعالیت رد کنیم:

موضوع عدم فعالیت شرکت ها نیاز است به اطلاع اداره مالیات برای صفرشدن نرخ مالیاتی و اداره تامین اجتماعی جهت عدم رد بیمه کارکنان برسد.


نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت به دارایی:

برای اعلام کردن عدم فعالیت شرکت باید در مهلتی که قانون در نظر گرفته به اداره مالیات درخواست خود را بدهیم. برای اعلام عدم فعالیت شرکت باید مدارک کافی مبنی بر این که شرکت یک ساله مالی هیچ گونه فعالیتی نداشته. داشته باشیم. و برای این کار نباید هیچ معامله، خرید و فروش، و تراکنش های مالی مربوط به صورت حساب شما در بانک ها و دفاتر شرکت های دیگر ثبت شده باشد.


نمونه:

ریاست محترم سازمان امور مالیاتی

با عرض ادب، اعلام می‌دارد شرکت ………………………………….. به شماره ثبت ……………………….. و کلاسه پرونده ………………………….. از تاریخ ……………………… تا تاریخ ……………… فعالیت اقتصادی نداشته است. به این وسیله عدم فعالیت خود را اعلام می‌دارد.

این موضوع را با مراجعه به اداره مالیات و ارائه درخواست خود به ممیزهای مالیات، ثبت می‌نمایید.


نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت به تامین اجتماعی:

اگر شرکت شما فعالیت ندارد، باید این موضوع را به اطلاع اداره تامین اجتماعی نیز برسانید. این موضوع در بررسی حقوق کارکنان و بیمه هریک مؤثر است. با ارائه نامه عدم فعالیت شرکت به تامین اجتماعی، عدم ارائه حقوق و بیمه را اطلاع داده و از جرائم احتمالی و مشکلاتی حقوقی خود پیشگیری می‌نمایید. بدیهی است درصورتی‌که شرکت شما، دستمزد یا بیمه برای کارکنان خود واریز نماید به این معنی است که این شرکت، فعالیت مالی داشته و نمی تواند عدم فعالیت خود را در اداره دارایی نیز اثبات نماید.


نحوه پرکردن اظهارنامه  عدم فعالیت شرکت با مسئولیت محدود

عدم فعالیت شرکت با مسئولیت محدود:

تمامی شرکت‌ها شامل سهامی خاص، سهامی عام، مسئولیت محدود، تضامنی و … باید به ارائه اظهارنامه مالیاتی بپردازند. از این میان با توجه به رواج شرکت‌های مسئولیت محدود در بین فعالان اقتصادی، به این شرکت‌ها توجه ویژه‌ای می‌شود. مدیرعامل شرکت با مسئولیت محدود چنانچه در سال مالی گذشته، فعالیت اقتصادی نداشته‌اند، باید آن را توسط مراحل خاصی به اطلاع اداره مالیات برساند.


معیارهایی که با آن عدم فعالیت شرکت را تشخیص میدهند

 

معیارهای تشخیص شرکت‌های بدون فعالیت:

  • بررسی اظهارنامه و صحت سنجی آن
  • بررسی دفاتر قانونی که می‌بایست به طور سفید تحویل شوند
  • استعلام‌های مالی و حساب بانکی شرکت
  • بررسی خرید و فروش های ثبت شده به نام اعضا یا برای شرکت
  • خرید تجهیزات و ملزومات
  • بررسی دفاتر و فاکتورهای شرکت‌های دیگر توسط سیستم یکپارچه مالیاتی

اثبات عدم فعالیت شرکت:

هدف اصلی از نامه عدم فعالیت شرکت این گونه است که شرکت بتواند ثابت کند که فعالیت مالی نداشته، و از آن جایی که شرکتی که فعالیت مالی نداشته باشد، نباید نگران پرداخت مالیات باشد. به همین منظور به آن مالیات بر درآمد میگویند.


نامه عدم فعالیت شرکت را چگونه بنویسیم:

برای نوشتن نامه عدم فعالیت باید ن را در برگه ای استاندارد بطوری که خوانا باشد یا سربرگ شرکت داشته باشدبنویسیم. و مدیر عامل و نماینده قانونی باید  آن را امضا کنند. و به مهر شرکت رسیده باشد.

و نامه را به مخاطب ریاست محترم امور مالیات یقرار دهند. تاریخ سال مالی باید مربوط به سالی که گذشته شده باید باشد.

و در صورت نیاز توضیحات مختصری را هم مبنی بر علت عدم فعالیت قید شود.


اظهارنامه عدم فعالیت شرکت چگونه انجام میشودو شامل چه مراحلی است

 

 اظهارنامه عدم فعالیت شرکت:

 شرکت ها خواه دارای فعالیت مالی باشند یا خیر باید نسبت به ارسال اظهارنامه خود اقدام کرده عدم ارسال اظهارنامه با رد نامه عدم فعالیت شرکت برابر است 


اظهارنامه عدم فعالیت اشخاص حقیقی:

هرچند در این مقاله عمدتاً به عدم فعالیت در شرکت‌ها و اشخاص حقوقی پرداختیم، اما باید بدانید که اشخاص حقیقی نیز در صورتی که در یک سال بدون فعالیت اقتصادی باشند، لازم است اقدام به ارائه نامه عدم فعالیت اشخاص حقیقی نمایند. این موضوع اهمیت نامه عدم فعالیت شرکت را نشان می‌دهد و عواقب عدم ارائه نامه عدم فعالیت بر عهده خود شخص خواهد بود.


بررسی نمونه نامه عدم فعالیت برای اشخاص حقیقی در زیر می‌تواند راهگشای بسیاری از افراد باشد:

بسمه تعالی

ریاست محترم سازمان امور مالیاتی

با سلام و احترام،

اعلام می‌دارد اینجانب …… … دارای کد ملی ……… و کلاسه پرونده ……………. دارای واحد صنفی ………… از تاریخ …… تا تاریخ ………. فعالیت اقتصادی نداشته و عدم فعالیت خود را اعلام می‌دارد.

امضا


اظهارنامه عدم فعالیت اشخاص حقوقی:

شاید اولین قدم برای اعلام عدم فعالیت شرکت‌ها، تکمیل اظهارنامه باشد. اظهارنامه مرحله مشترک بین تمامی دارندگان کد اقتصادی می‌باشد. این مرحله به صورت اینترنتی انجام شده و کافی است در آن اعلام شود که این شرکت فعالیت اقتصادی ندارد. در مراحل بعدی با مراجعه به سازمان مالیات، ارائه دفاتر و نامه عدم فعالیت شرکت، درخواست خود را تکمیل می نماید.


عواقب اعلام نکردن عدم فعالیت:

اگر شرکت به هر دلیلی اظهارنامه دفاتر پلمپ یا نامه عدم فعالیت خود را ارائه ندهد مشمول جریمه علی الراس شدن مالیات میگردد.


آیا عدم اعلام شروع فعالیت به اداره امور مالیاتی مشمول جریمه است؟

اعلام عدم فعالیت شرکت، فقط برای یک سال گذشته ی فعالیت شرکت امکان‌پذیر است؛ بنابراین اگر شرکتی چند سال متوالی عدم فعالیت داشته باشد باید هر سال درخواست عدم فعالیت خود را اعلام نماید. پس از گذشت یک دوره عدم فعالیت مالی، مادامی که شرکت نامه جدیدی مبنی بر این موضوع ارائه نکند، به صورت فعال و دارای امور مالی و اقتصادی محسوب می گردد.


مالیات شرکت‌هایی که فعالیت ندارند چگونه محاسبه می‌شود؟

تعلق مالیات به شرکت‌ها تنها به‌ازای درآمد آنها صورت می‌گیرد. لذا در صورتی که یک شرکت، به دلیل نداشتن فعالیت مالی، درآمدی هم نداشته باشد و یا درآمد اندکی کسب کرده باشد دلیلی بر نگرانی وجود ندارد. ازآنجاکه شرکت‌های بدون فعالیت، درآمدی هم ندارند، با اثبات این موضوع، مالیات آنها صفر خواهد بود.

در پایان با توجه به سوالات بعضی از مخاطبان مبنی بر تفاوت و چگونگی اعلام عدم فعالیت شرکت‌های مختلف، باید بدانید که نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت‌های خصوصی با نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و همینطور سایر شرکت‌ها هیچ تفاوتی ندارد.


معیارهای تشخیص شرکت‌های بدون فعالیت:

مراجع مالی و مالیاتی، برای بررسی عدم فعالیت شرکت، از روش های مختلفی استفاده می کنند. اصلی‌ترین معیار تشخیص شرکت‌های بدون فعالیت، بررسی تراکنش‌های مالی آن می‌باشد. به طور کلی روش‌های زیر در تشخیص عدم فعالیت به کار برده می‌شود:

  • بررسی اظهارنامه و صحت سنجی آن.
  • بررسی دفاتر قانونی که می‌بایست به طور سفید تحویل شوند.
  • استعلام‌های مالی و حساب بانکی شرکت.
  • بررسی خرید و فروش های ثبت شده به نام اعضا یا برای شرکت.
  • خرید تجهیزات و ملزومات.
  • بررسی دفاتر و فاکتورهای شرکت‌های دیگر توسط سیستم یکپارچه مالیاتی.

سامانه ثبت عدم فعالیت شرکت:

طبق قانون کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات، باید اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر برای اداره مالیات ارسال کنند. تسلیم اظهار نامه عدم فعالیت شرکت به شکل غیر حضوری و از طریق درگاه خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی قابل انجام است.

عدم تسلیم اظهارنامه عدم فعالیت شرکت به اداره مالیات، باعث جریمه غیر قابل بخشش خواهد بود. محاسبه مالیات شرکت‌ها به‌ازای درآمد آن‌ها صورت می‌گیرد. پس اگر یک شرکت، به دلیل نداشتن فعالیت مالی، درآمدی هم نداشته باشد، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.


شرکت های غیرفعال باید چه مواردی را رعایت کنند:

  • هیچگونه مراوده مالی به نام صاحبان شرکت ثبت نشود و گردش مالی شرکت صفر باشد.
  • حوزه مالیاتی مربوط به شرکت را پیدا کرده و در آن تشکیل پرونده دهند.
  • عدم فعالیت شرکت در بازه مشخص و دقیق به صورت کتبی و با مهر و امضا مدیر عامل شرکت به حوزه مالیاتی مربوطه ارسال شود.
  • دفاتر قانونی پلمپ شده به صورت کاملا سفید به سازمان امور مالیاتی تحویل گردد.
  • اظهار نامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده به صورت سفید تنظیم و به سازمان امور مالیاتی ارائه گردد.
  • عدم ارائه هر یک از موارد اظهارنامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده به معنی کتمان فعالیت های مالی بوده و مشمول جریمه می گردد.
  • هیچگونه فاکتور خرید یا فروشی در تاریخ مقرر به نام شرکت یا صاحبان آن صادر نشده باشد.
  • اگر برای شرکت تجهیزات، ماشین آلات، ابزار و وسایل خریداری شده باشد جز سرمایه گذاری و فعالیت شرکت محسوب شده و مشمول مالیات می گردد.
  • در نامه کتبی که به اداره مالیات برای اعلام عدم فعالیت ارسال میشود باید مواردی چون نام شرکت، شماره ثبت، کلاسه پرونده، تاریخ عدم فعالیت قید گردیده و به مهر و امضا مدیر عامل شرکت هم برسد.
  • کد اقتصادی شرکت باید تعیین شده باشد و این موضوع ربطی به عدم فعالیت آن ندارد با کد اقتصادی حوزه مالیاتی مشخص میشود و تمام اسناد به همان حوزه مالیاتی باید ارسال گردد.
  • مدیر عامل شرکت اعلام عدم فعالیت آن را باید در پایان سال مالی به اطلاع اداره امور مالیاتی برساند.
  • اعلام عدم فعالیت در هر سال باید تکرار شده و اعلام عدم فعالیت در سال جاری به معنی عدم فعالیت در سال آینده نخواهد بود.
  • افراد حقوقی در روند مراحل اعلام عدم فعالیت شرکت با اشخاص حقیقی تفاوتی ندارند و باید همه مراحل آن را شامل تشکیل پرونده مالیاتی، تعیین حوزه مالیاتی، تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده و ارائه نامه کتبی عدم فعالیت را رعایت نمایند.
  • در صورتی که قصد ندارید تحت عنوان شرکت فعالیت نمایید بهتر است اقدام به انحلال شرکت کرده و انحلال آن را به صورت رسمی اعلام نمایید. تامشمول جرایم مالیاتی نشوید.

لیست شرکتهای ثبت شده به صورت روزانه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد، و این سازمان کلیه شرکتهای ثبت شده را مشمول مالیات می داند. اگر شما شرکتی را ثبت کرده اید و به هر دلیلی هیچ گونه فعالیتی مالی اعم از خرید تجهیزات و ابزار یا ماشین آلات، استخدام نیرو، صدور فاکتور به هر دلیلی برای آن انجام نداده اید و در واقع هیچگونه گردش مالی و عملیاتی با آن نداشته اید، باید روند قانونی اعلام شرکت های غیر فعال را طی کنید، تا مشمول جریمه یا مالیات نگردید.

برای پیشگیری از این موضوع یا حتی اعلام انحلال آن میتوانید از شرکت های خدمات مالی خبره در این خصوص مشاوره بگیرید شرکت خدمات مالی حسابداری محاسبات تلاشگر خبره می تواند در خصوص مالیات شرکت های غیر فعال و در صورت تمایل انحلال آن به مشتریان خود خدمات مطمئن و تخصصی ارائه نماید.


 

برای اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

مزایای ثبت شرکت

 

 

 

جهت کسب اطلاعات بيشتر و مشاوره رايگان ميتوانيد با

موسسه حقوقي ثبت سفير تماس بگيريد

 

 

 

 


نظرات




مطالب مرتبط