{ }

ر اقتصاد حال حاضر دنیا، شرکت ها و تجارت هایی موفق هستند که بتوانند در کمترین زمان ممکن با مصرف کنندگان ارتباط برقرار کرده و آن ها را به خرید ترغیب نمایند. معمولاً شرکت هایی در این زمینه موفق عمل می کنند که می توانند تنوع مناسبی از محصولات خود را در اختیار مشتریان قرار دهند. تولید مواد غذایی جدید یکی از مسائلی است که امروزه مورد توجه بسیاری از صاحبان صنایع غذایی بزرگ قرار گرفته و کارشناسانی را در این خصوص به کادر مجرب خود اضافه کرده اند.

برای تولید مواد غذایی تازه و نوآورانه نیاز به اخذ مجوز هایی دارید که به شما اجازه می دهند این محصول را تولید و به بازارهای مختلف عرضه کنید. در واقع این محصول جدید باید از نظر کارشناسان تغذیه و علوم غذایی مورد بررسی قرار گرفته و به تایید نهایی کارشناسان حوزه بهداشت غذایی برسد. پس از گذراندن تمام این مراحل می توانید نسبت به اخذ مجوز و تاییدیه برای تولید اقدام نموده و محصول غذایی جدید خود را به بازار عرضه نمائید. برای اطلاع از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی ادامه مطلب را مطالعه کنید.

 

مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی

اهمیت اخذ مجوز تولید مواد غذایی

شما بدون مجوز قادر به انجام هیچ فعالیتی در این خصوص نبوده و در صورتی که محصولات غذایی را تحت عنوان برندی تولید نمائید، متخلف خواهید بود. این گونه تخلف ها از طرف نهادهای نظارتی و بهداشتی مواد غذایی دارای پیگردهای قانونی است.

بنابراین بهتر است مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی را گذرانده و تاییدیه نهایی کارشناسان و مسئولان ذی صلاح را به دست آورید. دقت داشته باشید که کیفیت و بهداشت از مهم ترین ویژگی هایی است که مد نظر مسئولان این نهادها قرار داشته و درباره آن سخت گیری های زیادی انجام می دهند. بنابراین قبل از انجام هرگونه اقدامی در خصوص اخذ مجوز حتماً از بهداشتی بودن و کیفیت مناسب محصولات غذایی خود اطمینان حاصل نمائید.

سپری کردن مراحل اداری برای اخذ مجوز تولید مواد غذایی

برای دریافت مجوز تولید مواد غذایی باید مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی را گذرانده و مجوزهایی را از مراجع ذی صلاح کسب نمائید. دریافت این مجوزها که در ادامه بررسی خواهیم کرد، مستلزم صرف زمان های اداری و پرداخت هزینه هایی است که به گردن متقاضی است. توجه داشته باشید که برای دریافت هریک از این مجوزهای رسمی و حقوقی حتماً به سازمان های مرتبط مراجعه کنید.

تعیین طبقه فعالیت

مواد غذایی دارای گستره فراوانی بوده و تنوع بالایی دارند. بنابراین شما برای فعالیت در این حوزه باید طبقه یا طبقاتی را مشخص نموده و برای اخذ مجوز فعالیت در این طبقات اقدام نمائید. توجه داشته باشید که اگر بخواهید طبقات مختلفی را انتخاب کنید، اخذ مجوز به ازای هر طبقه اضافی هزینه هایی در بر خواهد داشت. بنابراین سعی کنید در هنگام ثبت برند خود تنها برای طبقاتی درخواست نمائید که واقعاً قصد فعالیت عمده در آن ها را دارید. درج حوزه و طبقات فعالیت در هنگام ثبت و دریافت مجوز الزامی خواهد بود.

دریافت مجوزهای بهداشتی

همانطور که اشاره شد در صنایع غذایی و تولید مواد غذایی در نظر گرفتن مسائل بهداشتی دارای اولویت هستند. به همین جهت شما برای تولید مواد غذایی و طی مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی باید دارای مجوزهای بهداشتی باشید که به آن پروانه بهداشتی نیز گفته می شود.

به موجب این پروانه، رعایت بهداشت در محل تولید مواد غذایی توسط شما به طور کامل رعایت شده و طبق قانون شما می توانید در این محیط به تولید و عرضه محصولات غذایی فعالیت داشته باشید. البته شما با داشتن این پروانه بهداشتی می توانید علاوه بر مواد غذایی، نوشیدنی و محصولات آرایشی بهداشتی نیز تولید نمائید.

دارا بودن پروانه تاسیس و پروانه بهره برداری

پروانه تاسیس مجوزی است که اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در صورت رعایت ضوابط این سازمان صادر می کند و دریافت آن از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی بوده و برای تولید کنندگان مواد غذایی از ضروریات خواهد بود. پس از صدور پروانه تاسیس، اگر شما تمامی امکانات و خدمات لازم برای تهیه مواد غذایی را در اختیار داشته باشید این پروانه به شما اعطا خواهد شد و بر اساس آن می توانید برای تولید مواد غذایی اقدام کنید.

پروانه های ساخت و مسئول فنی

اخذ هر یک از این پروانه ها برای شروع کار و تولید مهم بوده و از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی محسوب می شوند. توجه داشته باشید که پروانه ساخت تنها به افرادی اختصاص می یابد که توانایی تولید محصولات مورد نظر را داشته باشند. یعنی باید فرمول ساختی که مدنظر دارید را ارائه نموده و مورد تایید کارشناسان اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی قرار بگیرد. هرگاه کارگاه یا موسسه شما قادر به تولید این محصولات از نظر فنی و تجهیزات باشد به شما پروانه ساخت اعطا می شود.

پروانه مسئول فنی نیز از دیگر مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی بوده و برای شروع کار الزامی است. علاوه بر اینکه وجود مسئول فنی در هر کارگاه تولید مواد غذایی ضروری بوده، در ابتدا لازم است بدانید که به چه کسی مسئول فنی می گوییم. شخصی که دارای این سمت بوده، باید به طور کامل بر روند ساخت محصولات نظارت داشته باشد. این فرد حتماً باید مدرک کارشناسی در این رشته یا رشته های مرتبط داشته و توانایی داشته باشد تا محیط تولید را به خوبی اداره کند.

البته گفتنی است که هر کارشناسی مورد تایید سازمان نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی قرار نداشته و مسئول فنی موردنظر شما باید تاییدیه های لازم را از مراجع ذی ربط این سازمان ها دریافت نماید تا موفق به اخذ پروانه مسئول فنی شود.

مجوز ورود و ترخیص کالا

دریافت این مجوزها از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی بوده و برای افرادی که قصد دارند محصولات غذایی خود را صادر نمایند یا برای تهیه مواد اولیه ساخت مواد غذایی خود نیاز به واردات دارند، الزامی خواهد بود. سازمان نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در این امر نیز ذی صلاح بوده و شما برای دریافت این مدارک باید پروسه های قانونی و حقوقی را در این سازمان طی نمائید.

مجوز ورود زمانی اعطا می شود که محصول یا مواد اولیه ای که قصد وارد کردنش را دارید، مورد بررسی قرار گرفته و از نظر مسایل بهداشتی و نظارتی مشکلی ندارد. در این صورت موافقت اولیه برای ورود به کشور را دریافت کرده است. این محصول پس از تایید اولیه به محل گمرک وارد می شود. شما با در دست داشتن مجوز ترخیص کالا که تاییدیه های قابلیت مصرف در کشور را دارد، اجازه دارید تا این محصولات را مطابق قانون رسمی کشور از گمرک ترخیص کرده و وارد انبارهای خود کنید.

آغاز فعالیت تولید مواد غذایی

شما با طی مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی و ثبت یک برند ایده آل می توانید فعالیت خود را در زمینه تولید مواد غذایی آغاز کنید. توجه به کیفیت محصولات و تبلیغات مناسب می تواند رمز موفقیت شما در این حوزه به حساب آید. توجه داشته باشید که پیش از به پایان رسیدن اعتبار ثبت برند و مجوزهای تولیدی حتماً نسبت به تمدید آن ها اقدام کنید. زیرا یک کوتاهی ساده می تواند زحمات و هزینه های چندین ساله شما را به باد دهد.

ایجاد تغییرات در مجوزها

طبق قوانین موجود در این زمینه، این امکان برای شما فراهم آمده تا در صورت نیاز بتوانید بخش های مختلف مجوزهای خود را تغییر دهید. برای طی نمودن مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی می توانید این تغییرات را نیز اعمال نموده و هزینه های آن را پرداخت نمائید. مثلاً اگر بخواهید فرمول غذای تولیدی خود، نام محصول یا وزن آن را تغییر دهید، باید درخواست این اصلاحات و مدارک را ارسال نموده و هزینه های آن را پرداخت نمائید تا درخواست شما به صورت قانونی ثبت و اجرایی شود.


نظرات




مطالب مرتبط