{ }

شرایط صدور مجوز پرورش قارچ

شرایط صدور مجوز پرورش قارچ


هر تولیدکننده ای برای توسعه کسب و کار خود نیاز به اخذ مجوز دارد درگاه ملی مجوزهای کشور g4b.ir، تحت مدیریت دبیرخانه «هیات مقررات‌ زدایی و بهبود محیط کسب‌ وکار» راه اندازی شده است. این سامانه، بستری اینترنتی می باشد که برای تمامی کسب و کارهای موجود در کشور، زمان صدور، مدت اعتبار مجوز، هزینه لازم برای دریافت مجوز، مدارک، شرایط تاسیس، مجوزهای پیش نیاز و استعلامات لازم را تعیین نموده است. یکی از مجوزهای مذکور، مجوز پرورش قارچ می باشد. امروزه  با رونق گرفتن کار آفرینی و توجه به اهمیت تولید  داخلی بسیار حتی با سرمایه های بسیار اندک به فکر راه اندازی کسب و کار منتقل افتاد 


شرایط تاسیس پرورش قارچ

شرایط تاسیس واحدهای قارچ خوراکی، شامل موارد زیر می باشد:

دارا بودن مالکیت یا اجاره زمین
حفظ حریم شخصی، نسبت به سایر مراکز، اماکن و واحدهای تولیدی، طبق قوانین و مقررات روز
تغییر کاربری زمین، پس از صدور پروانه تاسیس پرورش قارچ
دارا بودن گواهی سپری نمودن 90 ساعت دوره آموزش نظری و عملی مربوط به پرورش قارچ شاه صدف، گانودرما و شیتاکه یا معرفی مسئول فنی، در زمان صدور مجوز بهره برداری


شرایط دریافت مجوز


  شرایط دریافت مجوز بهره‌ برداری واحدهای قارچ خوراکی


ارائه گواهی مسئول تجربی تولید یا معرفی مسئول فنی
دارا بودن مجوز تاسیس
تکمیل‌ فرم پایان کار 



امروزه  اخذ و صدور تمامی مجوزهای راه اندازی کسب و کار، مانند پرورش قارچ از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور، انجام می پذیرد. این سامانه، شرایطی را فراهم آورده تا متقاضیان بتوانند با مراجعه به این سایت با تمامی موارد مورد نیاز، برای راه اندازی کسب و کار خود، آشنا شوند.  


 مدارک لازم برای دریافت مجوزپرورش قارچ

مدارک لازم برای دریافت مجوز پرورش قارچ
مدارک دارا بودن حق آب
تصویر اساسنامه، آخرین تغییرات شرکت و آگهی تاسیس برای اشخاص حقوقی
طرح نقشه اجرایی، فنی و اقتصادی مورد تایید از سوی یکی از مشاوران دارای رتبه سازمان برنامه‌ و بودجه یا سازمان نظام‌ مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی 
نقشه محل اجرای طرح پرورش قارچ
فرم کارشناسی نظام مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی
نتیجه آنالیز و واکاوی آب
گواهی سپری نمودن دوره آموزش نظری و عملی پرورش قارچ شاه صدف، گانودرما و شیتاکه یا تعهد به معرفی مسئول فنی در زمان صدور پروانه بهره برداری
فیش واریزی هزینه صدور مجوز
تعهد محضری متقاضی، مبنی بر اخذ مجوز تغییر کاربری و مجوز ساخت، پیش از آغاز هرگونه عملیات ساختمانی


مد ت
زمان صدور و مدت اعتبار مجوز پرورش قارچ :
 از زمان تکمیل مدارک 30 روز کاری بوده است  و مدت اعتبار آن 24 ماه است زمان لازم  برای صدور مجوز بهره برداری از آن از زمان تکمیل مدارک  30 روز کاری است و مدت اعتبار آن 36 ماه است 


مدارک لازم برای اخذ مجوز پرورش قارچ

مدارک لازم برای اخذ مجوز تاسیس واحدهای قارچ خوراکی، شامل موارد زیر می باشد:

مدارک دارا بودن حق آب (لازم به ذکر است، برای متقاضیانی که فاقد حقابه باشند، استعلام شرکت امور آب استان یا شهرستان، صادر می شود.)

تصویر اساسنامه، آخرین تغییرات شرکت و آگهی تاسیس برای اشخاص حقوقی

طرح نقشه اجرایی، فنی و اقتصادی مورد تایید از سوی یکی از مشاوران دارای رتبه سازمان برنامه‌ و بودجه یا سازمان نظام‌ مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی 

نقشه محل اجرای طرح پرورش قارچ

فرم کارشناسی نظام مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی

نتیجه آنالیز و واکاوی آب

گواهی سپری نمودن دوره آموزش نظری و عملی پرورش قارچ شاه صدف، گانودرما و شیتاکه یا تعهد به معرفی مسئول فنی در زمان صدور پروانه بهره برداری

فیش واریزی هزینه صدور مجوز

تعهد محضری متقاضی، مبنی بر اخذ مجوز تغییر کاربری و مجوز ساخت، پیش از آغاز هرگونه عملیات ساختمانی


مدارک لازم برای اخذ مجوز بهره برداری واحدهای قارچ خوراکی، شامل موارد زیر می باشد:

گواهی مسئول تجربی تولید یا معرفی‌ نامه مسئول فنی تولید

فرم پایان کار

مجوز تغییر کاربری زمین یا تاییدیه مدیریت امور اراضی استان یا شهرستان


نحوه دریافت مجوز پرورش قارچ

نحوه دریافت مجوز پرورش قارچ:

  • برای دریافت مجوز پرورش قارچ، می بایست به درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس اینترنتی g4b.ir، مراجعه نموده و از درختواره کسب و کار روی بخش کشاورزی، کلیک نمایید.
  • در بخش کشاورزی نیز می بایست، شاخه باغ و گلخانه را انتخاب نمایید.
  • سپس از میان زیر شاخه های موجود، زیر شاخه گلخانه را انتخاب کنید.
  • در این مرحله، نوبت به انتخاب کسب و کار می رسد. بنابراین روی کسب و کار پرورش قارچ، کلیک نمایید.
  • در صفحه پیش رو می توانید، با کلیک بر روی گزینه مشاهده جزئیات، تمامی اطلاعات لازم برای دریافت مجوز مورد نظر، مانند شرایط تاسیس، مدارک، مدت زمان صدور، هزینه صدور، استعلامات و پیش مجوزهای لازم و مدت اعتبار مجوز را مطالعه نمایید. سپس، برای اخذ مجوز، روی گزینه صدور مجوز، کلیک کنید.
  • با کلیک روی صدور مجوز، تصویر زیر نمایش داده خواهد شد که می بایست، مشخص نمایید، مجوز مورد نظر برای شخص حقیقی می باشد یا برای شخص حقوقی.
  • سپس، با کلیک روی گزینه صدور مجوز به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، هدایت خواهید شد که لازم است در این پنجره، احراز هویت نمایید. پس از ورود به سایت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir، اطلاعات بخش تلفن همراه و کد امنیتی را تکمیل کرده و روی ارسال کد فعال سازی، کلیک نمایید.
  • سپس می بایست، طبق تصویر زیر، کد دریافتی در تلفن همراه را در بخش مربوطه، وارد نمایید.
  • سپس، نوبت به احراز هویت می رسد. در صفحه پیش رو، کد ملی و تاریخ تولد خود را وارد نموده و روی گزینه ثبت اطلاعات، کلیک نمایید.
  • پس از احراز هویت به صفحه درخواست جواز صدور، هدایت خواهید شد. در این بخش می بایست روی گزینه درخواست صدور مجوز، کلیک نمایید.
  • با کلیک بر روی گزینه درخواست صدور مجوز، به سامانه سماک، هدایت خواهید شد. با ورود به این سامانه و وارد کردن شماره همراه، کد تایید به شماره همراه شما، پیامک خواهد شد که می بایست، آن را در سامانه، وارد نموده و گزینه تایید را بزنید.
  • در این بخش، می بایست، درخواست خود را با وارد نمودن اطلاعات لازم، ثبت نمایید. اما در صورتی که پیش از این، حساب کاربری خود را در سامانه سماک، تکمیل نکرده اید، می بایست، روی بخش ورود به پروفایل، کلیک نموده و اطلاعات هویتی خود را تکمیل نمایید.
  • با کلیک بر روی گزینه ورود به پروفایل، سه بخش اطلاعات شخصی، اطلاعات تکمیلی و مدارک شخصی، نمایش داده خواهد شد. در بخش اطلاعات شخصی می بایست، اطلاعاتی مانند کد ملی، تاریخ تولد، نام، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و روی ثبت، کلیک نمایید.
  • اطلاعات تکمیلی نیز شامل رشته، مدرک تحصیلی، شماره همراه و شماره ضروری می باشد.
  • پس از این مرحله، نوبت به مدارک شخصی می رسد. بدین منظور، می بایست روی گزینه بارگذاری، کلیک کرده و مدرک تحصیلی خود را بارگذاری نمایید. پس از تکمیل حساب کاربری، به صفحه نخست باز گشته و با وارد نمودن اطلاعات خواسته شده، درخواست مجوز خود را ثبت نمایید. 
  • نحوه دریافت مجوز هتل و مهمان پذیر، نیز از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار و با انتخاب گزینه صدور مجوز بوده و ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری مدیر، اسناد مربوط به مالکیت زمین یا اجاره نامه و پرداخت هزینه ابطال تمبر مالیاتی، نیز از مهم ترین شرایط تاسیس و مدارک لازم برای دریافت این مجوز می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله زیر را مطالعه نمایید.

     

مجوز کسب و کار پرورش قارچ خوراکی:

شرایط تاسیس و صدور مجوز کسب‌ و کار خانگی پرورش قارچ خوراکی، شامل انجام کار توسط اعضای خانواده در واحد مسکونی، داشتن حداقل فضای 30 متر مربع، عدم ایجاد آلودگی های محیطی برای همسایگان، داشتن حداقل 18 سال سن، عرضه و فروش قارچ در خارج از واحد مسکونی، وجود امکانات برق، تلفن، اینترنت و آب بهداشتی در محل کار و داشتن گواهی مهارت یا گواهی سابقه کاری مرتبط با پرورش قارچ می باشد.


مجوز تاسیس  واحد های قارچ خوراکی:

استعلام شرکت آب استان یا شهرستان، برای متقاضیان فاقد حق آب، استعلام شرکت توزیع نیروی برق، استعلام گاز، استعلام اوقاف برای زمین‌ های اوقافی و استعلام از ضوابط محیط زیست، از استعلامات لازم برای اخذ مجوز تاسیس واحدهای قارچ خوراکی می باشند.


مجوز پرورش قارچ

مجوز بهره برداری واحد های قارچ خوراکی :

شروع به فعالیت پرورش قارچ، علاوه بر مجوز تاسیس، نیاز به مجوز بهره برداری نیز دارد، در بخش های قبل، شرایط تاسیس و مدارک لازم و نحوه دریافت مجوز بهره برداری واحدهای قارچ خوراکی، گفته شد، از آنجا که دریافت این مجوز، استعلامات و موارد دیگری را نیز نیاز دارد، در این بخش به این موضوع، خواهیم پرداخت.


 مجوز تاسیس واحد های گلخانه ای  قارچ کوچک مقیاس کوچک:
شرایط تاسیس و اخذ این مجوز، مستقر بودن واحد مربوطه در محدوده روستا، شهر یا شهرک‌ های مسکونی، دارا بودن مدرک دال بر مالکیت یا اجاره‌ زمین، ارائه اساس نامه شرکت و آگهی آخرین تغییرات آن در مورد اشخاص حقوقی، ارائه آدرس دقیق زمین مورد نظر به‌ صورت UTM ، فراهم کردن برق و آب مورد نیاز و ارائه مدارک دال بر این موارد می باشد.


مجوز بهره برداری واحد ها ی گلخانه ای مقیاس کوچک: تا 3000 متر:
از دیگر مجوزهای مربوط به پرورش قارچ، که از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، قابل دریافت می باشد، مجوز بهره‌ ‏برداری واحدهای گلخانه‌ ای قارچ کوچک‌ مقیاس(تا 300 متر مربع) می باشد. زمان صدور این مجوز، از زمان تکمیل مدارک، 7 روز کاری بوده و مدت اعتبار آن، 36 ماه می باشد. 

شرایط تاسیس و صدور این نوع از مجوز پرورش قارچ، ارائه گزارش کارشناس مبنی بر پایان کار ساخت و تجهیز طرح، ارائه فرم تکمیل‌ شده پایان کار و ارائه مشخصات جغرافیایی بوده؛ همچنین، مدارک لازم برای این امر نیز، شامل گزارش کارشناس و فرم کامل شده پایان کار می باشد.


مجوز تاسیس  پرورش قارچ

 مجوز تاسیس و توسعه واحد تولید بستر کشت قارچ خوراکی:

نوع دیگری از مجوز پرورش قارچ، مجوز تاسیس و توسعه واحد تولید بستر کشت (کمپوست) قارچ خوراکی می باشد. زمان صدور این مجوز، از زمان تکمیل مدارک، 30 روز کاری و مدت اعتبار آن، 24 ماه می باشد. هزینه دریافت این مجوز نیز مبلغ 204 هزار تومان می باشد.

شرایط تاسیس و صدور مجوز تاسیس و توسعه واحد تولید بستر کشت کمپوست قارچ خوراکی، احراز هویت، تکمیل فرم تقاضا، داشتن مالکیت زمین یا اجاره‌ نامه، رعایت حریم از سایر اماکن، مراکز و واحدهای تولیدی، اخذ تغییر کاربری و واریز هزینه صدور مجوز می باشد.

مدارک لازم برای دریافت این مجوز

تکمیل فرم درخواست متقاضی، مدارک دال بر مالکیت یا اجاره محل، ارائه طرح توجیه فنی، اقتصادی و نقشه اجرایی مورد تایید، نقشه utm محل اجرای طرح. فرم کارشناسی نظام‌ مهندسی کشاورزی، ارائه نتیجه واکاوی و آنالیز آب، فیش پرداخت هزینه و تصویر اساسنامه و آگهی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت در مورد اشخاص حقوقی می باشد.

استعلامات بین دستگاهی اخذ مجوز تاسیس و توسعه واحد تولید بستر کشت کمپوست نیز شامل استعلام از ضوابط محیط‌ زیست، استعلام شرکت آب و برق و گاز استان یا شهرستان و استعلام اوقاف برای زمین‌ های اوقافی می باشد.

 


جهت کسب اطلاعات بيشتر و مشاوره رايگان ميتوانيد با

موسسه حقوقي ثبت سفير تماس بگيريد


نظرات




مطالب مرتبط