{ }

مجوز نشر دیجیتال

مجوز نشر دیجیتال

به لطف پیشرفت تکنولوژی، زندگی همه ما روز به روز در حال تغییر است. در سال‌های نه چندان دور افراد مختلف آشنایی چندانی با رسانه‌های دیجیتال نداشتند اما حالا این رسانه‌ به قدری در زندگی ما وارد شده است که افراد مسن و کودکان هم شیوه استفاده از آن را یاد گرفته‌اند. باید اعتراف کنیم که رسانه‌های دیجیتال به زندگی روزمره همه ما وارد شده است و ما برای پاسخگویی به اغلب نیازمندی‌هایمان به این فضای نوظهور نیاز داریم. به همین دلیل است که در چند سال اخیر تقاضا برای اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) بیشتر از گذشته شده است.

با پیشرفت تکنولوژی بستر تازه‌ای به وجود آمده است که می‌توان به کمک آن در کوتاه‌ترین زمان به انواع محتوا دسترسی پیدا کرد. این بستر تازه که در چند سال اخیر با سرعت زیادی در حال رشد است، به نام رسانه‌های دیجیتال شناخته می‌شود.


تاثیر رسانه‌های دیجیتال

همه ما به خوبی می‌دانیم که رسانه‌های دیجیتال قدرت و سیطره وسیعی دارند. جذابیت زیاد این رسانه موجب شده است تا روز به روز بر تعداد علاقمندان به این فضا افزوده شود، محبوبیت رسانه‌های دیجیتال به قدری بالا رفته است که حالا جوامع و افراد سنتی نیز رو به این رسانه آورده‌اند. رسانه‌های دیجیتال با زندگی امروزی بشر عجین شده‌اند و بسیاری از اقدامات را آسان‌تر از قبل کرده‌اند.


ویژگی‌های رسانه‌های دیجیتال

  • وجود محتوای رنگارنگ: شما می‌‌توانید به لطف رسانه‌های دیجیتال به انوع محتواهای آموزشی، خبری، هنری، ورزشی و … دسترسی پیدا کنید.
  • دامنه انتشار وسیع: با گسترش تکنولوژی و فضای اینترنت محتوای رسانه‌های دیجیتال در کسری از ثانیه در نقاط مختلف دنیا جابجا می‌شوند.
  • داشتن قابلیت تعامل: در عصر حاضر که تعاملات اجتماعی حلقه گمشده انسان‌ها است، رسانه‌های دیجیتال فضای مناسبی را برای تعاملات اجتماعی مجازی فراهم کرده است.
  • داشتن مخاطبینی با نگرش‌های مختلف: یکی از جذابیت‌های رسانه‌های دیجیتال حضور مخاطبینی با نگرش‌های متفاوت است، به همین دلیل شما می‌توانید در هر زمینه‌ای از نظرات و اعتقادات افراد مختلف استفاده کنید.
  • دسترسی آسان: خوب یا بد یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های رسانه‌های دیجیتال دسترسی آسان است، به همین دلیل شما می‌توانید در هر کجای دنیا به راحتی به رسانه‌های دیجیتال دسترسی داشته باشید.
  • جذابیت بالا: یکی از اهداف رسانه‌های دیجیتال جذب هر چه بیشتر مخاطبین است، به همین دلیل است که روز به روز سعی بر تولید محتواهای منحصر به فرد بیشتر می‌شود، شما می‌توانید محتواها را در قالب تصویر، ویدئو و یا متن دریافت کنید.

     

چرا به اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) نیاز است؟

اگر نیم نگاهی به سال‌های نه چندان دور داشته باشید، متوجه می‌شوید که در چند سال گذشته سبک و سیاق تولید محتوا در جامعه ما تفاوت فاحشی پیدا کرده است. در چندین سال گذشته رسانه‌های مختلف و روزنامه‌های چاپی محتوای خود را در بازه زمانی مشخصی منتشر می‌کردند، ضمن اینکه پیش از انتشار محتوا، نظارت دقیقی بر آن وجود داشت.

از آنجایی که سرعت رشد و پیشرفت رسانه‌های دیجیتال در سرتاسر دنیا بسیار زیاد بود، متاسفانه آغاز کار این رسانه در سرتاسر جهان با نظارت دقیقی همراه نبود. بدون شک نبود نظارت دقیق بر محتوای موجود در رسانه‌های دیجیتال آسیب‌های جدی اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و … را به همراه داشت.

همین موضوع موجب شد تا فرآیند اخذ مجوز رسانه دیجیتال (نشر دیجیتال) به نیازی اساسی برای آغاز فعالیت رسانه‌های این‌چنینی تبدیل شود. قطعا اخذ مجوز کمک می‌کند تا نگاه دقیق‌تری بر تولید محتواهای رسانه‌های دیجیتال باشد.

در جامعه ما حرکت انسان‌ها به سمت رشد و تعالی بسیار ارزشمند است، به همین دلیل سعی بر این است تا با نظارت دقیق بر محتوای تولیدی رسانه‌های دیجیتال، بستر مناسبی برای حرکت انسان‌ها در این مسیر فراهم شود.

در واقع در کشور ما تمامی محتواهای تولیدی در رسانه‌های دیجیتال به محتواهای بومی، ایرانی و اسلامی تبدیل می‌شود تا رسانه‌های دیجیتال به یک فضای امن برای خانواده تبدیل شود.


اخذ مجوز رسانه دیجیتال (نشر دیجیتال) چگونه است؟

تمامی افرادی که قصد نشر دیجیتال (انتشار محتوا در سایت‌ها و بستر اینترنت) را داشته باشند، باید از یکی از روش‌های نشر حامل و یا نشر برخط استفاده کنند. به طور کلی همان طور که پیشتر اشاره شد باید برای انتشار محتوای رسانه‌های دیجیتال بر طبق قوانین، شرایط و ضوابط از پیش تعریف شده جلو رفت و برای اخذ مجوزهای لازم نشر اقدام نمود.

افرادی که قصد نشر دیجیتال بر خط را داشته باشند، باید به منظور کسب پیش‌زمینه‌های لازم به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال و وزارت ارشاد رجوع نمایند و پس از کسب مجوزهای اولیه برای تولید و عرضه محتوای موردنظر خود اقدام کنند.

اگرچه هدف نشر بر حامل دیجیتال باشد، باید برای اخذ مجوزهای لازم بر طبق قوانین دیگری جلو رفت. اخذ پروانه انتشار، اخذ مجوز تکثیر، اخذ هولوگرام و … برخی از گام‌های اساسی برای نشر بر حامل دیجیتال به شمار می‌رود.


پیچیدگی‌های اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال)

باید اعتراف کرد که با توجه به پیچیدگی رسانه‌های دیجیتال و نیاز به اعمال ممیزی در تولید محتواهای مختلف باید برای نظارت دقیق بر عملکرد رسانه‌های دیجیتال از مراجع مختلفی به منظور ارائه مجوز کمک گرفت.

در واقع با توجه به حوزه فعالیت، نوع نشر و … به مجوزهای مختلفی نیاز است که برای اخذ هر یک از این مجوزها باید به مراجع صدور مختلفی رجوع شود

enlightened ولی مرجع اصلی در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌باشد.

به همین دلیل به تمامی افراد توصیه می‌شود تا به منظور پیشبرد سریع و آسان، راه پرفراز و نشیب اخذ مجوز‌های رسانه‌های دیجیتال از افراد کاربلد در این حوزه کمک گرفته شود.

طی کردن مراحل اداری مختلف اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال برای افرادی که از تجربه کافی در این عرصه برخوردار نیستند بسیار دشوار و زمان‌بر است، بهتر است در همان ابتدای کار از افراد ماهر و متخصص این حوزه کمک گرفته شود.


 

 

روال اخذ مجوز از طریق سامانه ملی سرآمد

– ورود به سامانه ثبت نرم‌افزار مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال به نشانی: http://login.saramad.ir

– ایجاد حساب کاربری (درخواست عضویت) برای شرکت یا موسسه شما

– ورود با حساب کاربری ایجاد شده

– کلیک روی دکمه «صدور شناسنامه نرم‌افزار»

– ورود به قسمت «لیست نرم‌افزارها» و ثبت نرم‌افزار «جدید»

– ورود به قسمت «لیست درخواست‌ها»

– تعیین نوع درخواست

– گواهی ثبت جهت ثبت امور معنوی نرم‌افزار

-پروانه انتشار جهت اخذ مجوز انتشار

– پروانه تکثیر جهت شرکت‌های تکثیر عمده لوح‌فشرده

– انتخاب نرم‌افزار مربوطه با کلیک روی دکمه «انتخاب» سطر مربوطه

– کلیک روی دکمه «تایید»، سپس کلیک روی دکمه «ارسال»

– در اینجا باید نام موسسه «فرهنگی هنری سخن‌پردازان خواجه نصیر» را در در جعبه متن مقام «نام ناشر» وارد کرده و دکمه جستجو (←) را بزنید سپس بر روی سطر نام موسسه فرهنگی هنری سخن‌پردازان خواجه نصیر  دکمه «انتخاب» را کلیک کرده و سپس دکمه «تایید ارسال» را بزنید تا نرم‌افزار مربوطه وارد پانل این موسسه گردد.

– سپس فایل تصویر روی سی‌دی و فایل تصویر پک نرم‌افزار را به‌صورت دو فایل .jpg به نشانی info [@] mfsokhan [.] ir ایمیل نمایید. موضوع (subject) ایمیل را «ثبت نرم‌افزار» قراردهید. همچنین در متن ایمیل، نام شرکت و نام نرم افزار را مشخص نمایید.

– با دفتر موسسه فرهنگی هنری سخن‌پردازان خواجه نصیر تماس گرفته و جهت ارسال ۵ نسخه از نرم‌افزار به همراه تصاویر پک و روی سی‌دی هماهنگی شود.

– پس از این مرحله پیشرفت کار را می‌توانید در پانل کاربری خود در سایت سرآمد پیگیری کنید.


 

مراحل ارائه خدمات نشر دیجیتال به متقاضیان:

1) پس از هماهنگی با مؤسسه (از طریق ارسال ایمیل یا به‌صورت تلفنی) یک نسخه از محصول تمام متعلقات آن (مانند طرح روی سی دی، جعبه سی دی، کتابچه های جانبی و ...) به نشانی شرکت جهت بررسی اولیه ارسال کنید.

2) پس از بررسی کارشناسان شرکت در خصوص موضوع، کیفیت محتوا، کیفیت فنی رابط کاربری ، کیفیت گرافیک و تأیید محصول توسط ما، قراردادی جهت انجام امور مربوط به نشر دیجیتال و کلیه مراحل تولید با متقاضی بسته شده و کلیه شرایط در قرارداد قید خواهد شد.

3) پس از عقد قرارداد و رفع اشکالات و ایرادات اولیه ، بایست پنج نسخه کامل برای ما ارسال نمائید. ما یک نسخه از آنرا نزد خود نگه داشته و 4 نسخه دیگر را برای بررسی و تائید به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال می‌کنیم.

4) پس از تأیید محصول توسط "مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی" برای امور تولید، تهیه هولوگرام و باقی مراحل با شما تماس خواهیم گرفت.

 


مدارک مجوز نشر دیجیتال

مدارک مورد نیاز برای متقاضیان اخذ مجوز نشر دیجیتال

حقوقی:

  1. تصویر کلیه صفحات شناسنامه اعضا هیات مدیره
  2. تصویر کارت ملی اعضا هیات مدیره
  3. تصویر گواهی عدم سوء پیشینه که 1 ماه اعتبار داشته و امکان آپلود گواهی که در 90 روز اخیر اخذ شده نیز فراهم است.
  4. تصویر کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی یا معافیت موقت برای آقایان.
  5. تصویر آخرین مدارک تحصیلی حداقل دیپلم یا مدارک دانشگاهی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
  6. اگر دانشجو هستید، بایستی گواهی اشتغال به تحصیل ممهور به مهر دانشگاه محل تحصیل ارائه کنید.
  7. تکمیل فرم الکترونیکی حراست برای کلیه اعضا هیات مدیره متقاضی دریافت مجوز نشر دیجیتال. بایستی تایپ شده باشد و دست نویس نباشد.

     

حقیقی:

  • کپی استعلام عدم سوء پیشینه
  • کپی فرم استعلام استعلام حراست
  • کپی صفحات شناسنامه
  • کپی کارت ملی
  • کپی مدرک تحصیلی دیپلم یا دانشگاهی یا گواهی اشتغال به تحصیل ممهور به مهر دانشگاه
  • عکس پرسنلی
  • کپی مدرک نظام وظیفه

    جهت کسب اطلاعات بيشتر و مشاوره رايگان ميتوانيد با

    موسسه حقوقي ثبت سفير تماس بگيريد
     

 

 

 

 


نظرات




مطالب مرتبط