{ }

چند ماده و تبصره از آیین نامه ی نظارت برنمایش وصدور پروانه نمایش جهت اطلاع متقاضیان محترم :
در اجرای بند 21 ماده ی 2 قانون اهداف ووظایف وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و به استناد اصل 138 قانون اساسی ، آیین نامه ی نظارت بر نمایش و صدور پروانه نمایش تصویب شده است .ه ماده ی یک ) مقصود از نمایش دراین آیین نامه ، اجرای هرگونه تئاتر ایرانی و خارجی ، ازجمله نمایش های مذهبی، سنتی ، شادی آفرین و تفریحی با زمان های کوتاه ، متوسط و طولانی است.ه ماده ی دو ) همه ی نمایش هایی که در تالارهای نمایش یاتالارها و فضاهای عمومی و خصوصی به نمایش گذاشته می شود و یا به هر نحو در معرض استفاده عموم قرار می گیرد باید دارای پروانه از اداراه ی فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان باشد .
تبصره ی 1) متقاضیان گروه های نمایشی برای اجرا در سطح استان باید از طریق اداره ی کل استان اقدام کنند.

مراحل صدور پروانه ی نمایش و تصویب متون نمایشی :
الف : متون نمایشی :
1) ارائه ی تقاضانامه همراه با سه نسخه ی خوانا و خوش خط از متن نمایش به اداره ی شهرستان.
2) ارجاع به دبیر شورا و ثبت در دبیرخانه.
3) اعلام مهلت 21 روزه به متقاضی برای اعلام نظریه ی شورا.
4) دبیر شورا متون تحویلی را بین اعضای شورا تقسیم می کند سپس در مهلت مقرر نظریات اعضای شورا با حضور آنان در شورا جمع بندی شده و تصمیم واحدی اتخاذ می شود (جمع بندی براساس نظریات ارائه شده و مباحث حضوری حاصل می شود)
5) در زمان مقرر رای شورا توسط دبیر شورا به متقاضی اعلام می شود.ه توضیح : (نظر شورا به سه صورت تصویب ، اصلاحی و مردود بیان می شود.)
6) در صورت وجود موارد اصلاحی ، نظر اصلاحی شورا به وسیله ی دبیر شورا به متقاضی ابلاغ می شود. متقاضی هم فرصت خواهد داشت که پس از اصلاح موارد ، مجدداً متن را به شورا بیاورد .
7) در صورت مردود اعلام شدن متن ، چنانچه متقاضی معترض باشد می تواند ظرف دو هفته تقاضای بررسی مجدد خود را به شورای نظارت بر نمایش استان تسلیم کند. ه نمایش هایی می توانند در شورای نظارت استان مطرح شوند که در شورای نظارت شهرستان به اتفاق آرا مردود شناخته نشده باشند.
8) پروانه ی نمایش در صورت تصویب ، با امضای رییس اداره ی شهرستان صادر خواهد شد و در این صورت متقاضی می تواند مراحل تمرین و اجرای نمایش را آغاز کند.

صدور پروانه ی اجرای نمایش :
1- متقاضی درخواست خویش را برای صدور مجوز اجرای نمایش تسلیم اداره می کند.
2- اداره ی شهرستان تقاضا را به دبیر شورای صدور پروانه ارجاع می دهد.
3- دبیر شورا فرصتی را برای بازبینی نمایش ظرف یک هفته به متقاضی اعلام می کند.
4- در زمان مقرر نمایش با حضور گروه نمایش و متقاضی، در حضور شورا (هیات نظارت) اجرا می شود
5- شورا پس از مشاهده ی نمایش بلافاصله تشکیل جلسه داده و پس از بحث و بررسی و مشورت ، نظر خود را اعلام می دارد.
6- حاصل جلسه شورا و نظراتش در دفتر مخصوص توسط دبیر شورا صورتجلسه شده و توسط شورا امضاء می شود.
7- چنانچه نظر شورا مثبت باشد ، پروانه ی نمایش ظرف یک هفته صادر و به متقاضی تحویل داده می شود.
مدت اعتبار پروانه و مکان های اجرا در پروانه قید می شود و اجرای نمایش تنها در محدوده ی شهرستان خواهد بود.
8- چنانچه کاری نیاز به اصلاح داشته باشد به وسیله ی شورا ابلاغ می شود و یک ماه بعد مجددا کار اصلاح شده مورد بازدید قرار می گیرد.
9- چنانچه اعلام مردود بودن نمایش ، حایز اتفاق آرا نباشد ، بررسی اجرای نمایش در شورای عالی استان قابل طرح است.
10- پروانه ی نمایش با قید مدت اجرا ، محدوده ی جغرافیایی اجرا ، سالن اجرا و مدت اعتبار آن به وسیله ی اداره ی شهرستان صادر می شود.
11- شورا به آثار نمایشی که حاوی اهانت به اصول و فروع دین مقدس اسلام ، اهانت به پیامبران الهی و ائمه ی معصومین (ع)، هتک حرمت ادیان رسمی شناخته شده در قانون اساسی، اشاعه ی فساد، فحشا و اعمال منافی عفت عمومی ، اشاعه ی نژاد پرستی و نفی برابری انسان ها ، تهدید وحدت ملی ، ضعف شدید هنری، ابتذال ، تشویق مسایل نامشروع ، ترویج مرام های گروه های محارب، بیان کاذب وقایع تاریخی و عدم انطباق متن مصوب با اجرای صحنه ای باشد ، مجوز تمرین و اجرا نخواهد داده


نظرات




مطالب مرتبط