{ }

 

 

ثبت برند در لیتوانی

 

 

برندهای تجاری در لیتوانی چگونه ثبت می شود؟



برای درخواست ثبت بین المللی علامت تجاری در دیگر کشورها از جمله کشور لیوانی، در آغاز بایستی علامت مورد نظر در کشور مبداء به ثبت برسد. ثبت داخلی علامت تجاری در کشور مبداء پیش نیاز ثبت بین المللی علامت تجاری در کشورهای عضو موافقتنامه مادرید می باشد که کشور لیتوانی جزو سیستم مادرید می باشد.

 


اقدام به درخواست ثبت بین المللی علامت تجاری صرفا" از طریق اداره مالکیت صنعتی امکان پذیر می باشد. ابتدایی ترین گام در این امر، کامل کردن فرم اظهارنامه علامت تجاری نزد اداره مالکیت صنعتی می باشد که امور مربوط به ثبت علائم تجاری را به عهده دارد.

 

این فرم درخواست باید مشمول جزئیات و مشخصات علامت مورد درخواست از قبیل رنگ، فرم و دیگر مشخصات علامت مزبور باشد. این فــــرم همچنین باید شامل لیست کالاها یا خدمات مرتبط طبق طبقه بندی بین المللی علائم تجاری باشد که علامت درخواستی، آن ها را در برمیگیرد.

 


یک علامت تجاری باید خاص و متمایز کننده باشد به صورتی که مصرف کنندگان با دیدن آن علامت محصول مورد نظر را شناخته و همینطور آن را از دیگر علائــــم تجاری و دیگر محصولات که با آن علائم تجاری معرفی میشوند را تشخیص دهند. یک علامـــت تجاری نباید سبب گمراهی و یا فـــریب مصرف کننده گردیده و یا سبب از بین رفتن نظم عمومی یا خلاف اخلاق حسنه گردد.

 


حقوقی که به یک علامت تجاری اعطا میگردد الزاماً با حقوق اعطا شده به علامت تجاری دیگر یکسان نخواهد بود. این موضوع از طریق بررسی های انجام شده به دست اداره علائم تجاری و یا در آخر ادعای اشخاص ثالث به حقوق مشابه تعیین می گردد.

 



دامنه حمایت از برند تا کجا می باشد؟

 


تقریباً بیشتر کشورهای جهان، علائم تجاری را ثبت و حمایت میکنند هر اداره ملی یا منطقه ای ثبت علائم تجاری، مجموعه ای از اطلاعات علامت های تجاری ثبت شده را نگهداری میکنند که شامل اطلاعات کامل درخواستی جهت همه ی علائم ثبت شده، تمدید شده، جستجوها و اعتراضات به دست اشخاص ثالث، میباشد. لیکن تأثیر ثبت اين علائم محدود به کشور يا قلمرو مورد نظر میشود.

 


به هدف دوری کردن از نیاز به ثبت علامت تجاری به صورت جداگانه در هریک از سازمان های ملی یا منطقه ای ثبت علائــم، سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO سیستمی را برای ثبت بین المللی علائم تجاری به وجود آورده است. این سیستم تحت سیستم و پروتکل مادرید که ثبت بین المللی علائم را در برمیگیرند اداره میگردد.

 

هر شخصی که به گونه ای (به لحاظ ملیت، اقامت و یا استقرار بنگاه تجاری یا صنعتی ) به یک کشور طرف قرارداد و به یکی یا هر دو معــــاهده مذکور مرتبط باشد، قادر است با ثبت یا درخواست ثبت علامت تجاری خود در اداره ثبت علائم تجاری آن کشور(برای مثال کشور لیتوانی) از مزایای ثبت بین المللی که تأثیر آن در همه یا بعضی از دیگر کشورهای عضو سیستم مادریداست برخوردار گردد.

 

درحـال حاضر 85 کشور جهان عضـــو سيستم مادريد میباشند و متقاضیان ثبت بین المللی علائم قادرند از راه سیستم مادرید به شرح ذیل علائم خود را در کشورهای موردنظر خویش ثبت نمایند:

 


1- با مراجعه به آدرس اینترنتی MADRID SYSTEM WWW.WIPO.INT جهت دریافت اطلاعات مربوط به ثبت و فرم تقاضا (اظهارنامه) و محاسبه هزینه ها


Fee Calculation -2 یکبرگ نامه درخواست ثبت بین المللی با عنوان اداره ثبت علائم تجاری با درج نام های کشورهای مورد نظر(از جمله کشور لیوانی)


3- تصویر تصدیق ثبت داخلی نیز می بایست ضمیمه درخواست شود.متقاضیان باید دقت داشته باشند درخواست ثبت (تصویر یا علامت بین المللی) آن ها به صورت دقیق با تصدیق داخلی مطابقت داشته باشد.


4- ارائه معرفی نامه بر روی سربرگ شرکت یا وکالتنامه رسمی وكيل برای (اشخاص حقوقی)، مراجعه مالک علامت یا وكيل ايشان با ارائه وکالتنامه رسمی براي (اشخاص حقيقي)


5- کامل کردن یکی ازسه فــرم مربوط (MM1, MM2, MM3 که ازسایــــت WIPOگرفته میشود)با توجه به تقاضای ثبت دركشورهای عضو موافقتنامه، پروتکل یا هردو، در سه نسخه


6- پرداخت هزینه ثبت که به طریق کامل کردن فرم برآورد هزینه، موجود در سایت مذکور و به فرانک سوئیس مشخص میگردد (هزینه ثبت بين المللي پس از تسلیم اظهارنامه به اداره مالكيت صنعتي بر مبنای تعداد طبقه ها و کشورهای مورد تقاضا به فرانک سوئیس به حساب WIPO قابل پرداخت میباشد).

 


به صورت کلی این سیستم دارای 19 فرم می باشد که تقاضای ثبت و دیگر درخواست های متقاضیان مبنی بر اعمال تغییرات علائم و انتقالات و... حسب مورد از فرم های مزبور استفاده میگردد.

 


مزایای استفاده سیستم ثبت بین المللی علائم تجاری ( سیستم مادرید):



به سبب مقررات ثبت بین المللی علائم تجاری (توافقنامه مادريد)، علامت با دقت به قوانين درونی هر كشور مورد بررسی قرار ميگيرد و پس از آن وارد طريق بين المللي خود ميشود يعني ثبت بين المللي علائم تجاري در مرحله ابتدایی با ثبت ملي در اداره كشور مبداء صورت مي گيرد و بعد از آن به صورت اتوماتيك با تعيين كشورهای مورد نظر درسطح بين المللي انجام ميشود مزیت اين سيستم اين است كه متقاضي با تسليم يك اظهارنامه بين المللي به طریق اداره مالکیت صنعتی به وایپو قادر است درصورت تمايل در85 كشور عضو موافقتنامه و پروتکل مادرید يا تعدادی از آن ها بسته به انتخاب خود حمايت از علامت تجاري خود را درخواست و كسب نمايد.

 


بنابراین مزيت بهره بردن از آن در ساده، موثر و ارزان بودن آن مي باشد يعنی تنها به وسيله ی يك تقاضانامه بين المللي واحد به يك زبان (فرانسه، انگليسي یا اسپانیولی) و پرداخت يك تعرفه به فرانك سوئيس، تحصيل و تامين حمايت از علائم تجارتی يا خدماتی دركشورهای مشخص شده در فرم درخواست ميسر ميگردد.

 

همینطور چنانچه كه هر گونه تغييری در علامت ثبت مبداء از طرف دارنده آن صورت گيرد از قبيل تغيير نام، آدرس، مالكيت، تمديد و ... ميتوان با تكميل فرم های مربوطه و پرداخت هزينه ای کم تغييرات مزبور را درسطح بين المللي اعمال نمود.


 اداره مبدا نيز از انجام طبقه بندی كالاها و خدمات و انتشار علائم در روزنامه رسمي كشور متبوع خويش نیازی ندارد. در حقیقت  ثبت بين المللي مجموعه ای ازثبت های ملی طبق مقررات داخلي هركشور مشخص شده، می باشد.

 



خلاصه موافقتنامه و سیستم مادريد:

 


اولین اقدام برای حمايت از علامت تجارتی و برخورداری از حقوق مرتبط با آن ثبت علامت در بعد داخلی (ملی) طبق كنوانسيون پاريس ميباشد.

 

با نگرشي بر تاريخچه اين كنوانسيون در خصوص حمايت از مالكيت صنعتی در می يابيم كه به منظور حمايت از علائم تجارتی درسطح بين المللی به موجب كنوانسيون مزبور صاحب علامت (شخص حقيقي يا حقوقي) مي بايست به صورت جداگانه تعدادی تقاضانامه را در ادارات كشورهاي گوناگون عضو به زبان های مختلف با پرداخت هزينه های گوناگون و صرف زمان طولانی، توديع نمايد.

 

به همين منظور جهت تسهيل روند ثبت بين المللي و تحصيل حقوق ناشی از آن تعدادی از كشورهای عضو كنوانسيون پاريس اتحاديه بين المللي را برای حمايت از مالكيت صنعتي در راستاي كنوانسيون مزبور تشكيل داده و در آن سيستم مادريد را به عنوان دستورالعمل ثبت بين المللي علائم تجارتي تصويب نمودند.

 

اين سيستم شامل دو معاهده سیستم مادريد مورخ 1891 و پروتكل مرتبط با آن مصوب 1989 ميباشد.

 


اين سيستم از طريق دفتربين المللي وايپواداره ميشود، هر سرزمین عضو كنوانسيون پاريس جهت حمايت از حقوق علائم تجارتی اتباع خويش در دیگر كشورها، قادر است عضو موافقتنامه، پروتكل و يا هر دو آن ها گردد.

 



مدارك موردنياز برای فرايند ثبت بين المللي علامت (تحت سيستم مادريد) جهت ثبت برند در لیتوانی

 



1- نامه درخواست برای ثبت بين المللي علامت خطاب به اداره ثبت علائم تجاري با درج اسامي كشورهای مورد نظر(از جمله کشور لیتوانی)


2- معرفي نامه بر روی سربرگ شركت همراه با امضاء مديران و دارندگان حق امضاء همراه با مهر شركت (اشخاص حقوقي) و درصورت مراجعه وكيل رسمي ارائه وكالتنامه دادگستری


3- رونوشت مصدق شناسنامه و كارت ملي مديران و دارندگان حق امضاء شركت و روزنامه تاسيس و آخرين تغييرات شركت (اشخاص حقوقی) و ارائه كپي مصدق شناسنامه و كارت ملي (اشخاص حقيقي) و در صورت مراجعه وكيل رسمي ارائه وكالتنامه دادگستری.

 

 4- اظهارنامه يا اصل گواهي ثبت علامت تجاری در ايران جهت رؤيت و كپي آن برای ضبط در پرونده يا ارائه رونوشت مصدق گواهي ثبت علامت تجاري.


5- تکمیل کردن فرم مخصوص لاتين پس از مشخص شدن كشورهای مورد نظرمتقاضي


6- برگه محاسبه هزينه ها به همراه مهر و امضاء متقاضي (Fee Calculation)

 

هزینه مورد نیاز برای ثبت برند در لیقوانی

تعرفه و قیمتی که برای ثبت یک علامت تجاری باید پرداخت نمایید تقریبا بین 1200 تا 1600 فرانک سوییس میباشد

 

مدت زمان ثبت نام تجاری در لیقوانی

برای ثبت نام تجاری در لیقوانی مدت 6 ماه زمان اجتیاج است.

 

اعتبار گواهی برند 10 ساله میباشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

►بیشتر: ثبت برند (کلیک کنید)

 

 

 

 

 

 


جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان میتوانید با

موسسه حقوقی ثبت سفیر تماس بگیرید

 


نظرات




مطالب مرتبط