{ }

پروانه کسب بلدرچین

پروانه کسب بلدرچین

بلدرچین پرنده کوچکی می باشد که پرورش دهندگان از آنها به دلیل تولید گوشت و تخم آنها نگهداری می کنند. کار پرورش بلدرچین نسبت به پرندگان بزرگتر راحت تر میباشد.


همانطور که می دانید اولین قدم در پرورش و نگهداری هر پرنده ای علاقه داشتن به آن پرنده است. افرادی که به پرورش بلدرچین علاقه دارند، پس از آمادگی لازم جهت شروع کار نگهداری از این پرنده ها، یک سوال دارند و آن هم این است که آیا برای پرورش این پرنده ها باید مجوز داشته باشیم؟ بدون مجوز هم می شود بلدرچین پرورش داد؟


 

آیا گرفتن جواز برای پرورش بلدرچین ضروری میباشد؟

دانستن این نکته خالی از لطف نیست که برای فعالیت قانونی در هر کسب و کاری، مجوز لازم را باید اخذ کرد. کار پرورش بلدرچین نیز در سطح گسترده و به صورت صنعتی نیازمند مجوز می باشد. توجه داشته باشید که پرورش دهندگان زیادی از بلدرچین در مقیاس کوچک در خانه و روستا نگهداری کرده و این پرندگان را پرورش می دهند که در مقیاس کوچک و در روستاها و حیاط خانه ها پرورش این پرنده نیازمند گرفتن مجوز نمی باشد.

برخی از افراد که توانایی و سرمایه لازم را ندارند پرورش این پرنده ها را از مقیاس کوچکی شروع می کنند. اما همانطور که اشاره کردیم افرادی که در مقیاس صنعتی و بزرگ قصد پوروش بلدرچین دارند لازم است که مراحل قانونی آن را طی نمایند. 


مهمترین شرط لازم جهت دریافت مجوز بلدرچین چیست؟

برای شروع به کار پرورش این پرنده ها، باید چند عامل فراهم شده باشد. اولین عامل مهم داشتن زمین یا اجاره آن ، مساحت زمین و موقعیت مناسب این زمین است.

عامل بعدی ظرفیت تولید و تعداد بلدرچین ها می باشد که پرورش دهنده قصد پرورش آنها را دارد.


برای گرفتن پروانه پرورش بلدرچین باید به کجا مراجعه کنیم؟

 برای اخذ اجازه پرورش صنعتی و در مقیاس بزرگ ، باید به اداره جهاد کشاورزی و اداره دام و طیور محل زندگی و استان خود مراجعه کنید و مراحل قانونی را از طریق این اداره ها طی نمایید.


گرفتن  پروانه کسب

 

مراحل گرفتن مجوز

می توان گفت که مراحل گرفتن پروانه بهره برداری در صنعت پرورش طیور برای همه پرنده ها یکسان می باشد. قدم اول آماده کردن یک طرح توجیهی درباره فعالیتی که می خواهد شروع نمایید است. این طرح درباره پرورش بلدرچین شامل نکات فنی، نقشه ساختمان و تاسیسات می باشد.

بعد از این که طرح توجیهی را آماده کردید با مراجعه به اداره جهاد کشاورزی باید درخواست تشکیل پرونده داد. پس از طی مراحل در نهایت پروانه لازم از طرف اداره جهاد کشاورزی پس از بررسی کارشناسان مربوطه صادر می گردد.

توجه به این نکته لازم است که حتماً برای دریافت مجوز، ساختمان و تجهیزات مورد نیاز توسط مهندس کشاورزی بررسی و تایید شده باشند.

از مواردی که باید در ساخت ساختمان مناسب برای پرورش بلدرچین به آنها توجه کرد: داشتن انبار خوراک، ساختمان جوجه کشی، سالن مخصوص نگهداری گله مادر، گوشتی و تخم گذار،سالن مخصوص کشتارگاه و سالن بسته بندی، ساختمان اداری و … می باشد. به عبارتی مجوز پرورش به واحدهایی تعلق میگیرد که زنجیره تولید ( از تولید تخم نطفه دار گرفته تا کشتار) در آنها انجام گیرد.


زمین پرورش بلدرچین باید دارای چه شرایطی باشد؟

 پرورش انواع بلدرچین از جمله پرورش بلدرچین تخمگذار در روستا نیاز به گرفتن مجوز ندارد. در مورد پرورش بلدرچین صنعتی،  داشتن زمین مناسب و به اندازه کافی از اولین قدم های لازم برای اخذ مجوز پرورش بلدرچین می باشد. زمین مورد نظر می بایست شرایط و ویژگی های در نظر گرفته شده که اداره جهاد کشاورزی آنها را تعیین کرده است، داشته باشد.


برخی از این ملزومات عبارت می باشند از:

  • این زمین حداقل باید به اندازه یک کیلومتر از بقیه دامداری ها یا مراکز پرورش طیور فاصله داشته باشد.
  • محل مورد نظر جهت احداث سالن مخصوص پرورش بلدرچین می بایست حداقل دو کیلومتر از شهر و مناطق مسکونی فاصله داشته باشد.

این زمین همچنین از زوایای گوناگونی نیز باید بررسی و مورد تایید برسد. برای نمونه اگر قصد دارید زمین کشاورزی ای که در اختیار دارید را با تغییر کاربری به صنعتی تبدیل کنید، در بعضی از استان های کشورمان لازم می باشد که کیفیت زمین مورد بررسی قرار بگیرد و سپس اداره امور اراضی کشور مجوز لازم برای تغییر کاربری آن را صادر نماید.

مسئله دیگری که درباره انتخاب زمین باید به آن توجه صورت بگیرد، محیط زیست است. در نظر داشته باشید که چون صنعت پرورش طیور با بوی بد و نامطبوع همراه می باشد و این موضوع می تواند برای زندگی شهری مزاحمت ایجاد نماید، باید سالن پرورش بلدرچین با مناطق مسکونی فاصله کافی را داشته و برای این اراضی آلودگی ایجاد ننماید.


توجه داشته باشید که جهت وزش بادهای غالب در منطقه نیز در ساخت سالن پرورش بلدرچین باید مورد بررسی قرار بگیرند. طوری که وزش باد در محل اجرای پروژه نباید به طرف و سمت مناطق مسکونی باشد. چون در این صورت ممکن است بوی بد پرورش طیور به مناطق شهری نیز برسد.

در محل زمین مخصوص پرورش بلدرچین دسترسی کامل به امکانات رفاهی از قبیل آب، گاز، برق و … نیز از ملزومات است.

همچنین این زمین باید فاصله قانونی از دیگر مراکز صنعتی و کارخانه ها و فرودگاه ها را داشته باشد.


بلدرچین

مالکیت زمین

باید زمین مورد نظر اسناد رسمی و معتبر داشته و در مورد زمین هایی که در مناطق روستایی واقع هستند و فاقد سند می باشند باید مالکیت زمین توسط شورای روستای مورد نظر و استشهاد محلی به اثبات برسد.


مساحت زمین

برای اینکه از اداره جهاد کشاورزی برای پرورش صنعتی بلدرچین جواز بگیرید باید تمامی مراحل تولید از جمله جوجه کشی بلدرچین، پرواربندی، کشتارگاه، بسته بندی، و غیره در همان محل صورت گیرد. یعنی نباید پرورش در یک مکان خاص، تخمگذاری جایی دیگر و کشتار پرنده در محلی دیگر صورت بگیرد.

با توجه به مواردی که گفته شد، به یک زمین وسیع نیاز می باشد و همین نیازمند سرمایه زیادی است. در برخی از استان ها کمترین مساحتی که یک زمین برای پرورش بلدرچین باید داشته باشد یک هکتار است.


حداقل ظرفیت تولید جهت دریافت مجوز

یکی دیگر از ملزومات و شرایط مورد نیاز برای گرفتن جواز پرورش صنعتی بلدرچین، ظرفیت تولیدی تعداد بلدرچین ها می باشد. در بعضی از استان های کشور عزیزمان ایران، حداقل ظرفیتی که باید یک سالن پرورش بلدرچین داشته باشد 10000 قطعه از این پرنده  است. در برخی دیگر از استان ها این ظرفیت 32000 قطعه بلدرچین می باشد.


آیا پرورش بلدرچین در خانه های روستایی و به صورت محلی نیاز به مجوز دارد؟

اگر پرورش دهنده تعداد کم از بلدرچین ها را پرورش دهد، نیاز به گرفتن جواز نخواهد داشت.  اما امکان این وجود دارد که در ارسال پرنده به بازار و کشتارگاه با مشکلاتی نیز مواجه گردند. زیرا خرید بلدرچین از پرورش دهندگان و سالن هایی که مجوز ندارند، توسط کشتارگاه ها ممنوع می باشد و حتی جریمه های سنگینی را هم برای کشتارگاه و هم تولید کننده دارد.

توجه داشته باشید که پرورش تعداد کم این پرنده در روستا و برای مصرف شخصی نیاز به مجوز ندارد. در این موارد تعداد پرنده ها از 1000 عدد کمتر بوده و و تولید کننده و یا پرورش دهنده می تواند گوشت و تخم بلدرچین را به فروشگاه های عرضه پرندگان زنده ارسال نمایند.


حداقل ظرفیت تولید برای دریافت مجوز پرورش بلدرچین

ظرفیت تولید:

یکی دیگر از ضوابط تعیین شده توسط جهاد کشاورزی برای اخذ مجوز پرورش بلدرچین ظرفیت تولید ئ تعداد پلدرچین ها میباشد. در برخی استان ها حداقل ظرفیت تولید مورد تأیید جهاد کشاورزی ۱۰۰۰۰ قطعه بلدرچین بوده و در برخی استان ها نیز حداقل ۳۲۰۰۰۰ قطعه بلدرچین می باشد.


مزایای دریافت مجوز

علی رغم اینکه در صورت عدم وجود مجوز هم می توان به پرورش بلدرچین گرداخت اما در صورت داشتن مجوز می توانید از وام های جهاد کشاورزی و سایر مزایای آتی بهره مند شوید هم چنین در صورت حمایت دولت از پرورش دهندگان دام و طیور شما نیز شامل آنها خواهید شد. 

به راحتی می توانید مجوزهای لازم را از اداره بهداشت دریافت کنید و محصولات خود را با افتخار بفروشید و در افزایش بازار و فروش محصولات خود به طور موثر عمل کنید. البته در صورت نداشتن مجوز هم می توانید تخم و گوشت بلدرچین های خود را بفروشید و از روش های بازاریابی مختلفی مانند تبلیغ در سایت ها ی اینترنتی و میادین شهر خودتان استفاده کنید.



جهت کسب اطلاعات بيشتر و مشاوره رايگان ميتوانيد با

موسسه حقوقي ثبت سفير تماس بگيريد

 

 

 


نظرات




شهبازی

سلام برای افتتاح مجموعه پرورش بلدرچین در منطقه ایوانکی سمنان روستای جنت آباد راهنمایی بفرمایید البته یک ملک ۵۰۰متری دارای آب و برق و گاز و دارای اتاق کارگری و باقی امکانات موجوده

@ilsafir

سلام وقت بخیر مشاورین موسسه باهاتون تماس میگیرن

مطالب مرتبط