{ }

اخذ مجوز مهد کودک

مجوز مهدکودک

 

اخذ مجوز مهد کودک شامل چندین مرحله ی مختلف میباشد که متقاضیان میبایست تمام این مراحل را طی نمایند . با توجه به اینکه مهد کودک محلی برای رشد فکری و روانی و همچنین محلی برای ارتقا مهارت های اجتماعی کودکان میباشد قوانین و مقررات بسیارو گاه سختی برای اخذ مجوز مهد کودک تنظیم شده است تا این مهم در بهترین شرایط و تحت نظر اصلح ترین افراد به وقوع بپیوندد . بسیاری افراد با انگیزه های متفاوت ؛ اعم از ایجاد در آمد و یا علاقه شخصی به این حوزه ، اقدام به تاسیس و اخذ مجوز مهدکودک مینمایند . متقاضیان تاسیس مهد کودک  ممکن است در این مسیر با سوالاتی همچون مدرک تحصیلی مورد نیاز ، تعداد پرسنل ، سرمایه ی لازم برای تاسیس مهد کودک ، انواع مهد کودک و بسیاری سوالات دیگر مواجه شوند برای این منظور دریافت مشاوره از مشاوران ما میتواند کارساز باشد .

مجوز مهد کودک ها توسط بهزیستی صادر می شد از جمله شرایط اخذ مجوز تاسیس مهدکودک داشتن مدرک کارشناسی و گذراندن دوره های آمادگی جهاد دانشگاهی است.


انواع مهدکودک :

مهد کودک قرآنی:

مهد کودکی است که علاوه بر انجام مسئولیت مراقبت و پرورش کودکان در ابعاد مختلف، به امر آموزش قرآن و مفاهیم دینی به کودکان نیز فعالیت دارد.


مهد کودک مساجد:

مهدکودکی است که با استفاده از امکانات و فضای فیزیکی مساجد برای ارائه خدمات فرهنگی ، آموزشی به کودکان منطقه و نمازگزاران تاسیس می گردد.


آدینه مهد:

مهد کودکی است که در روزهای جمعه جهت ارایه خدمات مهدهای کودک به کودکانی که والدین آن ها در نماز جمعه حضور دارند تشکیل می گردد


مهد کودک دوزبانه:

به مهد کودکی گفته می شود که هر روز آموزش زبان خارجی و زبان دوم برای کودکان داشته باشد.


مهد کودک تمام وقت:

مهد کودکی است که از ساعت 7:30 صبح الی 15:30 فعالیت دارد. (در تهران معمولا مهدها تا ساعت 18 فعالیت دارند که به ازای ساعات اضافی هزینه مجزایی دریافت می شود).


مهد کودک نیمه وقت:

مهد کودکی است که روزانه به مدت 4 ساعت در نوبت صبح یا بعد از ظهر فعالیت دارد.


مهد کودک پاره وقت:

مهد کودکی است که روزانه به کم تر از 4 ساعت در تمام ایام هفته یا فقط در روزهای معینی از هفته فعالیت دارد.


مهد کودک شبانه:

مهد کودکی است که از ساعت 17 الی 8 صبح روز بعد در تمام ایام هفته فعالیت دارد.


مهد کودک شبانه روزی:

مهد کودکی است که به صورت شبانه روزی (24 ساعته) در تمام ایام هفته فعالیت دارد.


اخذ مجوز مهدکودک

 

 

 

 

 

 

 

شرایط عمومی موسس مهد کودک

1) اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
2) تابعیت جمهوری اسلامی ایران
3) عدم اعتیاد به مواد مخدر
4) عدم سوء پیشینه کیفری
5) داشتن تائیدیه صلاحیت فردی حراست  
6) داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای برادران
7) برخورداری از سلامت جسم و روان به تأیید روان پزشک معتمد سازمان.
8) داشتن تائیدیه گزینش برای انتخاب اصلح


 

شرایط اختصاصی موسس مهد کودک

1) دارا بودن تحصیلات کارشناسی یا بالاتر
2) طی دوره های آموزشی مطابق با دستورالعمل آموزشی.


اخذ مجوز مهدکودک

مدارک لازم برای صدور مجوز مهد کودک

اشخاص حقیقی:

1) فرم درخواست تکمیل شده موافقت اصولی  
2) تصویر تمامی صفحات شناسنامه
3) تصویر کارت ملی
4) دوقطعه عکس پرسنلی
5) تصویر گواهی وضعیت نظام وظیفه برای برادران(برابر اصل )
6) اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
7) اصل گواهی عدم اعتیاد
8) تائیدیه صلاحیت فردی از ادارات اماکن
9) تصویر مدرک تحصیلی کارشناسی (برابر اصل )
10) تائیدیه صلاحیت فردی از حراست
11) اصل گواهی دوره آموزشی مطابق با دستورالعمل آموزشی


 

 اشخاص حقوقی:

 

1) فرم درخواست تکمیل شده موافقت اصولی  
2) پروانه تاسیس معتبر از سازمان بهزیستی
3) شماره ثبت از اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری
4) درج موضوع تاسیس مهدکودک در اهداف اساسنامه
5) آخرین آگهی تغییرات اساسنامه در روزنامه رسمی کشور
6) تصویر مدرک تحصیلی کارشناسی دو نفر از اعضای هیئت مدیره (برابر اصل )


نکته:

ذکر این نکته الزامی است که موسس و مسئول فنی مهدکودک علاوه بر مفاد مربوط به شرایط عمومی باید دوره های آموزشی مربوطه را نیز بگذراند . یکی از مهمترین شرایط اخذ مجوز مهد کودک این است که چنانچه موسس مهد کودک آقا باشد باید مسئول فنی که به سازمان بهزیستی معرفی میکنند ، خانم باشد . همچنین مدرک تحصیلی مسئول فنی مهد کودک باید کارشناسی یکی از رشته های زیر باشد : مدرک کارشناسی رشته ی پیش دبستانی ، روانشناسی ، علوم تربیتی ، مددکاری اجتماعی ، مشاوره و راهنمایی ، مدیریت آموزشی و آموزش ابتدایی و کودکیاری ، علوم قرآنی و الهیات . یا داشتن صد ساعت کارورزی در مهد کودک ها برای اخذ مجوز مهد کودک الزامی میباشد 

 

مراحل اخذ مجوز مهد کودک برای کلیه ی متقاضیانی که تمایل به فعالیت در این حوزه دارند از سوی سازمان ها و نهاد های مربوطه از جمله بهزیستی مطرح میشود . اولین مرحله کسب اطلاعات درباره مهدکودک و انواع مختلف آن میباشد . متقاضیان اخذ مجوز مهد کودک  پس از آنکه نوع مهد کودک خود را تعیین نمودند هر کدام از پرسنل مثلا موسس و مسئول فنی مهد کودک باید آموزش های لازم و مرتبط با ردیف شعلی خود را کسب نمایند . و پس از گذراندن دوره ی آموزشی مدرک معتبر دریافت نمایند . از مهمترین مراحل اخذ مجوز مهد کودک دریافت موافقت نامه ی اصولی میباشد . این موافقت نامه در واقع مراحلی را پیش روی متقاضیان قرار داده که باید در طول یکسال طی شود . از جمله ی این مراحل میتوان به تهیه ی ساختمان مهد کودک ، آماده کردن پرسنل و دریافت مجوزهای لازم اشاره کرد .

نکته ی بسیار مهم این است که متقاضیان میتوانند بعد از پایان مهلت یک ساله این موافقت نامه را به مدت شش ماه و تنها برای یک بار تمدید نمایند . بعد از اخذ موافقت نامه باید به برآورد هزینه ها و تهیه ی امکانات مورد نیاز مهد کودک پرداخته شود . این امکانات شامل وسایل بازی ، لوازم آموزشی و … میباشد . آخرین مرحله از مراحل اخذ مجوز مهد کودک پس از به انجام رساندن همه ی موارد مندرج در موافقت نامه اخذ پروانه ی فعالیت میباشد . این پروانه اجازه ی فعالیت به مدت سه سال را به متقاضیان میدهد


 

چگونگی اخذ مجوز مهد کودک

چگونگی اخذ مجوز مهد کودک  یکی از سوال های فراوانی است که ذهن علاقه مندان به تاسیس مهد کودک را درگیر میکند . برای این کار متقاضیان باید در زمان اعلام شده به سازمان بهزیستی استان خود مراجعه نمایند . متخصصان این حوزه طبق مراحل گفته شده درپاراگراف قبل متقاضیان را برای چگونگی اخذ مجوز مهد کودک راهنمایی میکنند . پس از دریافت پروانه های فعالیت و  موافقت نامه ی اصولی زمان آن فرا میرسد که متقاضی امکانات و لوازم لازم را بر اساس نوع مهد کودکی که در نظر داشته ، فراهم کند . ذکر این نکته الزامی است که انواع مختلف مهد کودک شامل مهد کودک قرآنی ، مهد کودک دو زبانه ، آدینه مهد ، روستا مهد و … میباشد . که هر یک از این مهد کودک ها نیازمند امکانات و تجهیزات خاص خود میباشند که موسس باید در نظر بگیرد .

در نهایت با پشت سر گذاشتن تمام این مراحل مجوز فعالیت برای متقاضی صادر میشود .باید به این نکته توجه کرد که این مجوز تنها برای زمان سه سال صادر میگردد و پس از آن متقاضی باید نسبت به تمدید مجوز اقدام شود . مرحله نهایی برای کسب در آمد  ، به دست آوردن اعتماد والدین برای سپردن فرزندانشان به مهد کودک میباشد . با توجه به اینکه بخش عمده ی شخصیت و مهارت های کودکان در این محیط شکل میگیرد لذا باید با به کارگیری بهترین متد روانشناسی ، بازیهای فکری و به طور کلی بازی ها و آموزش های استاندارد در شکوفا شدن استعداد و توانایی های کودکان کوشید . این امر به خودی خود باعث جلب اعتماد والدین و بالا رفتن رتبه ی مهد کودک میشود که در نهایت با سود دهی بیشتری برای موسس همراه خواهد بود .


 

نکات مهم اخذ مجوز مهد کودک

نکات مهم اخذ مجوز مهد کودک شامل مواردی ازجمله داشتن شرایط عمومی و اختصاصی برای مربیان ، موسس و مسئول فنی مهد کودک میباشد . هر یک از پرسنل باید مطابق با قوانین مدرک و سابقه کار مرتبط داشته باشند . یکی از نکات مهم اخذ مجوز مهد کودک شرایط سنی کارکنان میباشد که اغلب باید بین سن بیست تا شصت سال باشد . شاید مهم ترین مسئله ای که هر موسس مهد کودک باید در نظر بگیرد این است که ابتدا باید به شناختی از روحیات و خصوصیات شخصی خود برسد . چرا که تاسیس مهد کودک نیز مانند هر کار دیگر سختی ها و مشکلات خود را دارد اگر فردی با علاقه به این عرصه وارد نشود در آینده دلسرد خواهد شد . بنابراین به متقاضیان توصیه میشود در ابتدا از مشقات این حرفه اطلاعات کامل داشته باشند و با علاقه و پشتکار برای رسیدن به هدف خود تلاش کنند .


 

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان میتوانید با

موسسه حقوقی ثبت سفیر تماس بگیرید


نظرات




مطالب مرتبط