{ }

ای‌نماد مجوزی است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای فروشگاه‌های اینترنتی صادر می‌شود. این مجوز به شکل یک علامت در سایت‌هایی که از نظر قانونی، فعالیت آن‌ها مورد تایید است درج می‌شود و به مدت ۲ سال اعتبار دارد.
هدف از اعطای نماد اعتماد الکترونیکی، قانونمند‌کردن و چارچوب‌دهی به فعالیت کسب و کارهای اینترنتی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان است. همچنین بانک‌ها نیز درگاه پرداخت مستقیم خود را به کسب و کارهایی می‌دهند که دارای ای‌نماد هستند.

شرایط لازم برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

برای دریافت ای‌نماد باید شرایطی رعایت شود که از جمله مهم‌ترین این موارد عبارت‌اند از:

  • مدیر یا موسس فروشگاه اینترنتی برای دریافت ای‌نماد باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد.
  • در مورد اشخاص حقیقی، دامنه سایت باید به نام متقاضی باشد. درصورتی‌که شخص حقوقی متقاضی دریافت نماد الکترونیکی باشد، دامنه سایت باید به نام یکی از اعضاء هیات‌مدیره شرکت باشد.
  • متقاضیان دریافت ای‌نماد باید اطلاعات تماس و نحوه ثبت و رسیدگی به شکایات را در قسمت «تماس با ما» و موضوع فعالیت کسب و کار را در قسمت «درباره ما» سایت قرار دهند.
  • فروشگاه اینترنتی متقاضی ای‌نماد باید کلیه ویژگی‌های فنی و ظاهری کالاهای عرضه شده و خدمات را در سایت خود درج کند.
  • قیمت و تعرفه کالاها و خدمات عرضه شده باید به صورت آنلاین در سایت ارائه شود.
  • روند مرجوع نمودن کالاها، اعلام انصراف از خرید کالا و دریافت خدمات و شرایط فسخ قرارداد نیز باید در سایت بیان شود.
  • پیش فاکتور حاوی اطلاعات کالا و خدمات باید پیش از نهایی شدن فرآیند خرید و فاکتور نیز پس از پرداخت وجه به مصرف‌کننده ارائه شود.
  • کلیه کسب و کارهای اینترنتی باید قوانین و مقررات مربوط به حفظ حریم شخصی مصرف‌کنندگان را در سایت خود قرار دهند.

مدارک لازم برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

  • شماره موبایل متقاضی و مدیرعامل 
  • تصویر شناسنامه و کارت ملی متقاضی (برای شخص حقیقی)
  • تصویر شناسنامه و کارت ملی اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت (برای شخص حقوقی)
  • آدرس سایت و نام دامنه
  • ساخت ایمیل info به آدرس سایت (info@domain.com)

مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

تنها منبع رسمی برای دریافت ای‌نماد، سایت نماد اعتماد الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی است. تمامی مراحل به صورت اینترنتی انجام می‌شود و نیازی به مراجعه حضوری نیست. مراحل دریافت ای‌نماد به صورت زیر است

۱- ایجاد حساب کاربری: ابتدا به پنل کاربری سایت نماد اعتماد الکترونیکی مراجعه کنید. بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک و اطلاعات مورد‌نیاز را تکمیل کنید.
پس از ایجاد حساب کاربری می‌توانید برای دریافت ای‌نماد، با نام کاربری و رمز عبور خود وارد سامانه شوید.

۲- تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک: پس از ورود به پروفایل شخصی خود، بر روی گزینه تکمیل اطلاعات کلیک و مشخصات را تکمیل کنید

پس از تکمیل فرم اطلاعات، گزینه بارگذاری مدارک را انتخاب و مدارک لازم را بارگذاری کنید.

۳- احراز اطلاعات: در این مرحله، در قسمت احراز اطلاعات، کد ارائه شده را با تلفن همراه خود به شماره‌ موردنظر ارسال کنید. پس از گذشت مدت زمان اندکی، از سامانه خارج شوید و برای گذراندن ادامه مراحل مجددا وارد سامانه شوید. در این مرحله، تلفن ثابت نیز تایید و احراز می‌شود.

۴- افزودن کسب‌وکار: در این مرحله، اطلاعات کسب‌وکار خود را تکمیل کنید.

۵- تاییدیه فنی: پس از درج اطلاعات کسب و کار، گزینه مدیریت کسب و کار را به منظور تاییدیه فنی کلیک کنید. تاییدیه فنی برای این است که احراز شود ثبت‌نام کننده به آدرس سایت ثبت‌نام شده دسترسی مجاز دارد. این کار به چند روش انجام می‌شود که می‌توانید به دلخواه یکی را انتخاب کنید و انجام دهید.

۶- تعیین نوع خدمت: در این مرحله، پس از انتخاب گزینه لیست خدمات و مجوزها، نوع خدمت یا محصول خود را مشخص کنید. اگر خدمت شما نیاز به دریافت مجوز داشته باشد، باید مجوز را نیز بارگذاری کنید.

۷- تکمیل فرم نظرسنجی: در مرحله بعد باید در نظرسنجی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی شرکت کنید.

۸- احراز اطلاعات کسب‌وکار: در این مرحله، احراز آدرس محل فعالیت، ایمیل و شماره تماس کسب‌وکار اینترنتی صورت می‌گیرد.
به منظور تایید تلفن ثابت باید با شماره‌ای که مشاهده می‌کنید تماس بگیرید. هنگامی که سیستم کد تایید را درخواست کرد، کد مربوطه را وارد کنید. بعد از حداکثر ۱۰ دقیقه صحت تلفن تایید می‌شود. برای تایید صحت ایمیل نیز، پس از انتخاب گزینه «ارسال ایمیل»، یک ایمیل حاوی کد برای شما ارسال می‌شود که باید آن را در کادر مشخص شده وارد و دکمه «تایید کد» را کلیک کنید. صحت آدرس نیز به این  صورت احراز می‌شود که باید کدی را که به آدرس پستی شما ارسال شده است در کادر مشخص شده وارد و سپس گزینه تایید را انتخاب کنید.  

۹- ارسال پرونده برای کارشناس: پس از گذراندن مراحل قبل، اکنون پرونده شما آماده ارسال به کارشناس است. به این منظور باید بر روی گزینه «ارسال پرونده جهت بررسی کارشناس» کلیک کنید.

۱۰- تعهدنامه: در این مرحله باید فایل تعهد‌نامه را پرینت بگیرید و پس از تکمیل، از دفترخانه گواهی امضا دریافت کنید. سپس همراه کپی برابر اصل مجوزهایی که در بخش «لیست خدمات و مجوزها» بارگذاری کرده‌اید(در صورت نیاز به مجوز)، به صندوق پستی شماره ۶۳۸۵۱۴۱۵۵ ارسال کنید. تعهدنامه به منزله پذیرش پیگیری‌های قانونی و تعلیق نماد پس از نقض تعهدات یاد شده است.

۱۱- دریافت نماد: پس از بررسی‌های لازم و تایید نهایی کارشناس، ای‌نماد سایت شما صادر می‌شود. در این مرحله می‌توانید کد و لوگوی ای‌نماد را در سایت خود قرار دهید


 نکات کاربردی برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

  • در بعضی از سایت‌ها، مشتری برای سفارش محصول باید عضو سایت شود و حساب کاربری ایجاد کند. در این صورت باید یک نام کاربری و رمز عبور تست به‌طور موقت در اختیار مرجع صادر‌کننده نماد قرار دهید. این امر برای این صورت می‌گیرد که خدمات سایت شما ارزیابی شود.
  • تا قبل از صدور نماد اعتماد، نمایش تصویر نماد در سایت غیرقانونی است. نماد اعتماد الکترونیکی یک علامت دولتی است و هرگونه جعل و سوءاستفاده از آن ممنوع است و مجازات دارد
  • تعداد ستاره‌های ای‌نماد به رتبه‌بندی کسب و کار بستگی دارد و به معنای کیفیت و اعتبار بیشتر فروشگاه اینترنتی است. برای اعطای ستاره‌های بیشتر، شاخص‌هایی مانند میزان رضایت مشتریان، امنیت سایت، کیفیت محصولات و خدمات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
  • درصورتی‌که متقاضی ای‌نماد، کسب‌وکارهای متعددی داشته باشد نیاز به ثبت‌نام جداگانه ندارد. از همان کاربری می‌تواند درخواست اضافه کردن دامنه را ارسال کند تا ارزیابی و تایید شود.
  • در فرایند اعطای نماد اعتماد الکترونیکی، کسب‌وکار بر اساس موارد زیر ارزیابی می‌شود:

احراز آدرس و شماره تماس محل فعالیت کسب‌و‌کارهای اینترنتی

ارزیابی چک‌لیست الزامات نماد

تعهد الکترونیکی

استعلام صلاحیت فردی از پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا 

  • اتباع غیر ایرانی با دو شرط می‌توانند نماد اعتماد الکترونیکی کنند:

اخذ کد فراگیر اتباع و شرکت‌های خارجی از سازمان امور مالیاتی

دارا بودن پروانه معتبر کار و پروانه اقامت  

  • برای درج و تایید آدرس پستی در فرآیند ثبت‌نام، الزاماً نباید دفتر کار رسمی داشته باشید. کسب‌وکارهای خانگی می‌توانند از آدرس منزل استفاده کنند.


تمدید نماد اعتماد الکترونیکی

همانطور که بیان شد، اعتبار ای‌نماد دو ساله است و باید درخواست تمدید نماد را از تاریخ دو هفته مانده تا پایان اعتبار، اعلام کنید. به این منظور باید وارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی و پنل کاربری خود شوید. تمدید ای‌نماد در ۲ مرحله صورت می‌گیرد:

۱- ابتدا مجوزهای کسب و کار و لیست کالا و خدمات مجددا مورد بررسی قرار می‌گیرند. در صورتی‌که مجوزها به دلایلی مانند انقضای اعتبار یا تغییر قوانین و مقررات مورد تایید نباشند، پیام «نامعتبر» برای شما نمایش داده شده و باید در قسمت «درخواست پشتیبانی»، تیکت ثبت شود. در این حالت، کارشناسان مربوطه، مجوزها را بررسی و شما را راهنمایی می‌کنند.

۲- پس از رفع مشکل، باید مجوزها را آپلود و درخواست تمدید را نیز ارسال کنید. در‌صورتی‌که وب‌سایت مورد‌نظر تخلفی در مدت اعتبار نماد نداشته باشد، تمدید اعتبار توسط کارشناسان در موعد مقرر صورت می‌گیرد در غیر اینصورت ممکن است نماد به مدت دو سال تمدید نشود.


نظرات




مطالب مرتبط