{ }

آیین نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم ،یکی از مهمترین آیین نامه های مصوب در حوزه مالیات می باشد.
تکلیف اخذ دفاتر قانونی، گروه بندی مشاغل و اطلاعات مورد نیاز سازمان مالیاتی برای درج در اظهارنامه های مالیاتی، رعایت اصول ثبت رویدادهای مالی در دفاتر و رعایت استاندارد های حسابداری برای ثبت رویدادهای مالی و موارد رد دفاتر قانونی و معرفی انواع صورتحساب و … همگی در متن آیین نامه اجرایی ماده 95 گنجانده شده است. بنابراین عدم رعایت این تکالیف و مقررات مطمئنا تبعات و بار مالی مضاعف برای مودیان به بار خواهد آورد.
بر اساس پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و موافقت وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، گروه بندی مشاغل آیین نامه اصلاح و ابلاغ گردید که این اصلاح بشرح زیر می باشد:
صاحبان مشاغل براساس شاخص ها و معیارهایی از قبیل نوع وحجم فعالیت در سه گروه قرار می گیرند:
الف- گروه اول: اشخاص ذیل از لحاظ انجام تکالیف موضوع این آیین نامه جزو مودیان گروه اول محسوب می شوند:
1- کلیه وارد کنندگان و صادرکنندگان
2-صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه یامراجع ذیربط
3-صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر
?- صاحبان بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاهها ، کلینیک های تخصصی
5-صاحبان مشاغل صرافی
6- صاحبان فروشگاه های زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه و یا مراجع ذیربط
7-صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری و دفتر داری، خدمات مالی و ارائه دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره ای، انفورماتیک و طراحی سیستم
8-صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربری
9-سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی ( فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمت) براساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل (اظهارنامه تسلیمی خردادماه هر سال مبنای تعیین گروه بندی سال بعد از تسلیم اظهار نامه عملکرد می باشد. به عنوان مثال مبلغ فروش و سایر درآمدهای مندرج در اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1397 مبنای گروه بندی سال 1399 می باشد) یا آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمت) آنها بیش از مبلغ پنجاه و پنج میلیارد ریال باشد. (مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده قانونی وی)
ب - گروه دوم: سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی (فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمت) دو سال قبل آنها و یا آخرین درآمد قطعی شده آنها ( فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمت) بیش از هجده میلیارد ریال و مساوی یا کمتر از مبلغ پنجاه و پنج میلیارد ریال باشد. (مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده قانونی وی.)
ج: گروه سوم: صاحبان مشاغلی که در گروه های اول و دوم قرار نمی گیرند جزو این گروه محسوب می شوند.
بر اساس این آیین نامه سازمان امور مالیاتی می تواند تا پایان دی ماه هر سال فهرست مشاغل افزوده شده به گروه اول براساس نوع فعالیت را تهیه و اعلام نماید. مودیان مذکور از ابتدای سال مالیاتی بعد از اعلام مکلف به اجرای تکالیف تعیین شده مربوط به گروه اول خواهند بود و در مواردی که مودیان صرفا به فعالیت ارائه خدمت اشتغال داشته باشند، پنجاه درصد(50%) نصاب های تعیین شده فوق الذکر مبنای گروه بندی می باشد.
ضمنا صاحبان مشاغل و حرف موضوع این آیین نامه در اولین سال تأسیس، به استثناء مودیانی که به واسطه موضوع فعالیت جزو گروه اول طبقه بندی شده اند، جزو گروه سوم محسوب و از سال سوم فعالیت به بعد می بایست بر اساس نصاب های مقرر طبقه بندی شده و نسبت به انجام تکالیف قانونی خود عمل نمایند.
همچنین در مشاغل مشارکتی اعم از اختیاری یا قهری، درآمد ابرازی و یا قطعی شده مشارکت ملاک عمل می باشد.


نظرات