{ }

در هر زمینه‌ای که کسب و کار داشته باشید، استفاده از راهنمایی‌های یک مشاور کسب‌ و کار از واجبات است. با رقابتی‌تر شدن بازارها، گرفتن مشاوره کسب و کار نیازی است که این روزها بیش از پیش خود را نمایان کرده است.

به دلیل پیچیدگی در سطح کسب و کارها، گاهی اوقات نیاز داریم که یک نفر در نقش راهنما (کسی که ترجیحا یک بار خودش این راه را رفته) کنارمان باشد تا بتوانیم در زمان و هزینه صرفه جویی کنیم.

افراد با انگیزه‌های متفاوتی مشاور کسب و کار را جستجو می‌کنند. عده‌ای می‌خواهند بدانند چگونه مشاور کسب و کار شویم. از طرفی دیگر عده‌ای می‌خواهند همراه با بهترین مشاور کسب و کار در ایران بیزنس خود را توسعه دهند. اما موردی که تقریبا به ترند این روزها تبدیل شده مشاور کسب و کار اینترنتی است.

شاید هم افراد با کنجکاوی‌های شخصی به دنبال درآمد مشاور کسب و کار باشند.

در ادامه بیشتر توضیح می‌د‌هم که مخاطب این مطلب چه کسانی هستند و برای چه افرادی بیشتر مفید خواهد بود.

مشاور کسب و کار کیست؟

در ابتدا تعریفی که ویکی پدیا از مشاور و کسب‌ و‌ کار دارد را برای شما می‌آورم.

مشاور، (به انگلیسی: consultant) یک فرد حرفه‌ای است، که به کسب‌ و کارها برای توسعه فناوری و سیستم‌های اطلاعاتی کمک می‌کند. استفاده از مشاور ناشی از نیاز به یک مهارت یا دانش خاص یا نیاز به تحلیل‌گر یا برنامه‌نویس برای تکمیل پروژه است.

یک مشاور خدماتش را به طیف وسیعی از کسب‌وکارها عرضه می‌دارد، که برای نمونه می‌توان به بخش‌هایی چون: امنیت اطلاعات، مدیریت، حسابداری، قانون، منابع انسانی، بازاریابی، روابط عمومی، علوم مالی، مهندسی و دانش پزشکی اشاره کرد. شناخته‌شده‌ترین گونه‌های مشاور شامل مشاوره حقوقی، مشاوره فناوری اطلاعات، مشاور مدیریت و مشاوره (روانشناسی) است.

براساس این تعریف اگر بخواهم همین جا یک جهت به ادامه مطلب بدهم؛ باید بگویم که تِم این مطلب مشاوره مدیریت است.

کسب و کار یا بیزینس (به انگلیسی: Business)، یک سازمان است که برای فراهم کردن کالا، خدمات یا هر دو به مشتری ایجاد شده‌ است. کسب و کار در اقتصاد سرمایه‌داری حکم‌فرماست، بیشتر کسب و کارها که مالک آن‌ها بخش خصوصی است برای این ایجاد شده‌اند که سود ساز باشند و دارایی صاحب‌شان را بیشتر کنند.

کسب و کارها می‌توانند ناسودبر باشند یا مالک آن‌ها دولت باشد. از کسب و کاری که چندین فرد در دارایی آن شریک باشند با عنوان شرکت یاد برده می‌شود، هر چند که این واژه تعریف دقیق‌تری نیز دارد. پترس و پلومن، از صاحب نظران این حوزه، بر این باورند که هر نوع خرید و فروش کسب وکار نیست، بلکه کسب وکار هر نوع تبادل تکرار شونده و تجدید پذیر است.

مشاوره کسب و کار در چه مسیری می‌تواند کمک کننده باشد؟

کسب درآمد از اینترنت و توسعه کسب و کار همیشه جذاب است. ایده‌های جدید برای کسب و کار همیشه تضمین نمی‌کند شما به فردی ثروتمند و موفق تبدیل شوید. باید در این مسیر دانش و مهارت کسب کنید و یا از مهارت یک مشاور کسب و کار بهره ببرید. 

برای داشتن یک کسب و کار سه راه وجود دارد:

  • راه اندازی کسب و کار از صفر
  • خرید کسب و کار موجود از شخص دیگر
  • نمایندگی یا فرنچایز

که در این مطلب به مورد اول یعنی مشاوره راه اندازی کسب و کار از صفر می‌پردازم. (چیزی که خودم در آن تخصص و تجربه دارم)

پس اگر بخواهم در ابتدای بحث، راه را شفاف کنم باید بگویم این مطلب در مورد مشاوره و راه اندازی کسب و کار بخصوص مشاور کسب و کار اینترنتی است. به عبارتی این مطلب برای کسانی که می‌خواهند کارآفرینی در زمینه کسب و کارهای اینترنتی کنند مناسب است.

 

مخاطبان این مطلب مشاور کسب و کار اینترنتی:

شما: ۱٫ قصد یادگیری راه اندازی کسب و کار (اینترنتی – آنلاین) دارید؛ یا ۲٫ خواهان مشاوره/مشاور کسب و کار هستید. برای دسته اول ادامه مطلب را تدارک دیدم؛ و برای دسته دوم پیشنهاد می‌کنم که به صفحه درخواست مشاوره مراجعه کنید.

مراحل مشاوره راه اندازی کسب و کار

اگر به فکر راه اندازی کسب و کار جدید هستید، باید مراحل زیر را به کمک یک مشاور اجرا کنید:

ایده پروری کسب و کار

عموما اول ایده در ذهن ما هست و بعد ما تصمیم به راه اندازی کسب و کار آنلاین می‌گیریم.

از این نقطه به بعد من به کسب و کار اینترنتی می‌گویم آنلاین، چون کسب و کار اینترنتی عبارتی بسیار مبتدیانه است و چون ما با هم در حال یادگیری هستیم این اولین نکته برای یادگیری است.

در ابتدا باید ایده خودمان را چکش کاری کنیم. ما که دوست نداریم در خلوت خودمان ایده را تولید کنیم بعد آن را تبدیل به کسب و کار کنیم و در مرحله آخر توجه شویم بازار اصلا به این خدمت یا کالا نیاز نداشته است. ( از اینجای مطلب من به خدمت یا کالا می گویم محصول)

چندین سال پیش چک لیستی تهیه کردم (که هنوز هم هر از گاهی آن را به روز می کنم) در ابتدا پیشنهاد می دهم به آن مراجعه کنید و کمی با واقعیت ها و ترند های بازار، ایده خود را بسنجید

نکته مهم در مورد محتوا گذاری:(به ترتیب اولویت می نویسم)

  1. بهترین محتوا، محتوایی است که حاصل تجربیات شخص خودتان باشد.
  2. محتوای خارجی را ترجمه کنیم و در سایت قرار دهیم (با ذکر منبع).
  3. چند مطلب از سایت های ایرانی بخوانید و خلاصه آنچه متوجه شدید را بنویسید (همراه با نوشتن منبع). حتما پاراگراف اول را سعی کنید به بهترین نحو بنویسید.

بهترین مشاور کسب و کار در ایران

برخی برای کسب و کارشان به دنبال بهترین مشاور می گردند (از نظر من هم از ابتدا به سراغ بهترین ها رفتن عموما درست ترین تصمیم است) چون می خواهند در زمان و پول خود صرفه جویی کنند. که عموما با این عبارات دست به سرچ می شوند: مشاور کسب و کار در تهران و یا بهترین مشاور کسب و کار در ایران

همانطور که گفتم تجربیات قبلی مشاور بسیار مهم است و اینکه آن تجربیات چقدر به نیاز امروز شما نزدیک باشند، بیشتر به آن کمک می کند که متوجه شوید مشورت ها و راهنمایی های او برای شما می تواند کارساز باشند یا خیر.
البته به نظر خودم طبیعی است که چنانچه شخص مشاور خود چندین کسب و کار را مدیریت و راه اندازی کرده باشد، جنس حرف ها و مشورت های ایشان بیشتر قابل باور و از طرفی دیگر قابلیت پیاده سازی در بازار واقعی را دارد.

مشاور کسب و کار خوب، جنس صحبت‌هایش از بایدها و نبایدها در قالب پیشنهاد است. کارهایی که به دلیل کمبود منابع ما بهتر است انجام ندهیم یا در فرصتی دیگر به سراغشان برویم.

ویژگی‌های یک مشاور راه اندازی کسب و کار اینترنتی

در ادامه فهرستی از ویژگی‌های یک مشاوره راه اندازی کسب و کار اینترنتی را آورده‌ام:

  • مهم‌ترین ویژگی چنین مشاوری این است که حداقل توانسته باشد یک کسب‌وکار را راه‌اندازی و توسعه داده باشد.
  • تحصیلات، پژوهش‌ها، سخنرانی‌ها و حداقل دغدغه اصلی او مربوط به جنبه‌های مختلف کسب‌وکار باشد.
  • توانسته باشد در چند پروژه مختلف به افراد یا مجموعه‌های مختلف مشاوره بدهد و در کنار آنها باشد.
  • با زمینه‌‌های کسب‌وکار مانند بازاریابی و فروش، تامین مالی، ثبت و امور حقوقی و نوشتن بیزینس پلن آشنایی داشته باشد.

هزینه مشاوره کسب و کار اینترنتی

هزینه مشاوره کسب و کار متناسب با مواردی مختلفی تعیین می‌شود. ممکن است شما مشاوره کسب و کار رایگان را شنیده باشید. باید بگویم بیشتر به نظر می‌رسد از تیترهای تبلیغاتی بی‌کیفیت باشد تا واقعیت.

مواردی می‌تواند در هزینه مشاوره تاثیرگذار باشد؛ مانند:

  • سوابق و رزومه مشاور
  • سایز بیزنس و کسب و کار

.


نظرات